Gemeente Altena
Elke maand een boek (blog Pieter van de Graaf)
Elke maand trakteer ik mezelf op een nieuw managementboek. In ons kantoor staat inmiddels een goedgevulde boekenkast. In deze blog deel ik 7 van mijn favoriete titels.
Elke maand trakteer ik mezelf op een nieuw managementboek. In ons kantoor staat inmiddels een goedgevulde boekenkast. In deze blog deel ik 7 van mijn favoriete titels.
'Ben ik te fanatiek als leider?' Deze vraag stelde ik mezelf na afloop van een voetbalwedstrijd van mijn zoon. Een vader van de tegenpartij zei tegen mij, na mijn zoveelste aanmoediging richting het team: 'Dit is toch geen Champions League?' Dat zette me aan het denken.
Valentijnsdag: de dag van de geliefden en de dag om je partner in het zonnetje te zetten. Wij, de Van de Graafjes, zijn hier niet zo goed in… ieder jaar vliegen de goede intenties om samen iets leuks te doen ons om de oren. Om Valentijnsdag vervolgens met stille trom voorbij te laten gaan.
In de Faculty Club van de TU Delft worden uitsluitend vegetarische gerechten geserveerd. Dat uitsluitend vegetarisch wordt gekookt wordt nergens vermeld, ook niet op de menukaart. En dat blijkt voor gasten geen enkel punt te zijn.
Sinds 1 september vorig jaar heeft de TU Delft een nieuwe loot aan de catering-stam: de Faculty Club. Bestuurders, directieleden, hoogleraren, docenten en medewerkers kunnen er 's middags en 's avonds vegetarisch lunchen en dineren in een sfeervolle ambiance. Een gesprek met Pieter van de Graaf, Mark Voorhaar en Jeremiah Teeling over de opzet en achtergronden van deze splinternieuwe horecagelegenheid op de campus.
Met enige regelmaat rijd ik over de A12, tussen Utrecht en Den Haag. Zo ook twee weken geleden. Ter hoogte van Zoetermeer staat zag ik billboard met de tekst "Het einde is nabij. Blijft u achter? Volg Jezus!" las. Bij het lezen van deze boodschap moest ik glimlachen.
Eind augustus is Interim Food Professionals gelanceerd. Een nieuw platform dat bedrijven en organisaties met tijdelijke vraagstukken op het gebied van eten en drinken verbindt met de juiste food professional.
In deze rubriek geven professionals in het facilitaire vakgebied hun toekomstvisie op FM en delen ze verschillende ervaringen en lessons learned. Ook geven ze je tips welk boek/app of magazine je echt niet mag missen! Deze week in de Spotlight: Pieter van de Graaf.
De wereld van eten en drinken verandert snel. En bedrijfscatering verandert net zo snel mee. Lees in het overzicht met catering trends wat er de komende periode op het gebied van eten en drinken in de werkomgeving allemaal gaat spelen.
<p>Regelmatig verschijnen er wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van voeding. Ik lees ze met wisselende interesse. Laatst berichtte de website Nu.nl over een onderzoek met een verontrustende titel: '<a href="https://www.nu.nl/wetenschap/5688590/wetenschappers-radicaal-ander-eetpatroon-nodig-wereld-redden.html?redirect=1">Radicaal ander eetpatroon nodig om de wereld te redden</a>'. Oud nieuws wat mij betreft. Dit weten wij al lang. Eén specifieke zin in dit bericht trok echter mijn aandacht.</p>