Verdieping

Aanbesteding eten en drinken 45 rijkskantoren: waarom 350 waterpunten?
Aanbesteding eten en drinken 45 rijkskantoren: waarom 350 waterpunten?

De komende maanden wordt in de rijkskantoren die door het CFD worden gefaciliteerd de huidige 1.000 koffiemachines vervangen door zo'n 650 moderne en duurzame verse bonen-apparaten. Daarnaast worden in totaal zo'n 350 waterpunten geïnstalleerd. Waarom is er voor dat aantal gekozen?

Implementatieadviseur Iris de Bruin en Gunther Buxtorff, opdrachtgever en Productmanager Ontmoeten en Voeden, beide van het CFD.
Aanbesteding eten en drinken 45 overheidsorganisaties: 'Gebruiker...

Per 1 september zijn bij het Centrum voor Facilitaire Dienstverlening, de facilitaire dienstverlener voor 45 overheidsorganisaties waaronder de Belastingdienst, nieuwe contracten catering en drankenvoorziening in werking getreden. Gunther Buxtorff en Iris de Bruin blikken terug op de aanbesteding eten en drinken. Een van de bijzonderheden: maar liefst 30% van het totaal aantal punten werd toegekend via een belevingstest en een publieksjury.

Grand Café De Iris, Radboud Universiteit
Catering in onderwijsgebouwen: 5 duurzame initiatieven op...

Nederlandse universiteiten nemen steeds meer initiatieven om een duurzame eetcultuur te creëren voor hun studenten en medewerkers. Van plantaardige maaltijden tot moderne foodcourt-concepten en koffie met havermelk, er is een duidelijke verschuiving naar meer milieuvriendelijke en gezonde opties.

Dit zijn de 5 best gelezen catering-artikelen van het afgelopen half jaar
Dit zijn de 5 best gelezen catering-artikelen van het afgelopen half...

Het was een interessant eerste half jaar van 2024 voor het thema catering. Zo werd er een akkoord bereikt over een nieuw cao contractcatering en hospitality, verscheen er een artikel over het foodcourt-concept van de HvA en UvA en belichtten we de welkomstcultuur bij ASML. Wij hebben de vijf best gelezen artikelen over catering voor je op een rij gezet.

Biohacking, kweekvlees en experience: dit zijn de 3 trends in 2024
Biohacking, kweekvlees en experience: dit zijn de 3 trends in 2024

Biohacking, maximale experience, regeneratieve producten en biotech. Deze trends gaan een belangrijke rol spelen bij een innovatieve en duurzame cateringstrategie. Facto legt uit hoe deze ontwikkelingen de bedrijfsrestaurants veranderen.

Is AI al beter dan mensen bij beoordeling offertes warme drankenautomaten?
Is AI al beter dan mensen bij beoordeling offertes warme...

Voor het beoordelen van korte offertes in het kader van een inkoop/aanbestedingstraject is een Large Language Model (LLM) als ChatGPT al bruikbaar als hulpmiddel. Bijvoorbeeld om te controleren of menselijke beoordelaars geen zaken hebben gemist. Dit is een belangrijke conclusie uit een recent onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van Universiteit Utrecht.

Eten en drinken: dit zijn 11 kernwaarden van HvA/UvA
Eten en drinken: dit zijn 11 kernwaarden van HvA/UvA

De Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam hebben voor de aanbesteding eten en drinken van een aantal jaar geleden 11 belangrijke kernwaardes op een rij gezet.

Projectmanager eten & drinken Guido Meijer (links) en Jasper Bok, teamleider contractmanagement bij de afdeling Facility Services van de Hogeschool van Amsterdam/Universiteit van Amsterdam.
Foodcourt-concept HvA/UvA: trendy, creatief, lokaal en vernieuwend

Sinds 2017 werkt de HvA/UvA op grotere campussen met een Foodcourt-concept. Doel: studenten en medewerkers dagelijks voorzien van smakelijk eten en drinken en ontmoeten, samenwerken en verblijven op de locaties meer aantrekkelijk maken. Een gesprek met teamleider contractmanagement Jasper Bok en projectmanager Guido Meijer over de visieontwikkeling, de uitwerking in de praktijk en een blik op de toekomst.

Arthur Kolks (servicemanager Hospitality Amphia ziekenhuis Breda): 'Het gros is niet gewend quinoa te eten'
Arthur Kolks (servicemanager Hospitality Amphia ziekenhuis Breda):...

Een kroket gezonder dan een broodje gezond? Sommige doctoren vinden van wel, diëtisten betwijfelen dat. Arthur Kolks, Servicemanager Hospitality bij Amphia ziekenhuis in Breda mag een goede keuze maken voor bezoekers, patiënten en personeel. Hoe zorgt hij ervoor dat er gezond gegeten en gedronken wordt?

Hutten gaat samenwerking aan met DPG Media 
Hutten gaat samenwerking aan met DPG Media

Hutten kondigt aan dat ze een partnerschap zijn aangegaan met DPG Media. Dit blijkt uit een bericht op hun website. Vanaf halverwege maart verzorgt de cateraar het eten en drinken op drie locaties van DPG Media.