Catering

Biohacking, kweekvlees en experience: dit zijn de 3 trends in 2024

Biohacking, kweekvlees en experience: dit zijn de 3 trends in 2024

Biohacking, maximale experience, regeneratieve producten en biotech. Deze trends gaan een belangrijke rol spelen bij een innovatieve en duurzame...

Zo pakt FMHaaglanden voedselverspilling bij ministeries aan

Zo pakt FMHaaglanden voedselverspilling bij ministeries aan

Van alle diensten van FMHaaglanden zorgt catering voor de hoogste CO2-uitstoot. Twee ministeries streven naar een halvering van de verspilling tussen...

Pauline Rosenberg, Food & Sustainability expert bij Vermaat

Pauline Rosenberg ontvangt 1e Prijs True Price & Eiwittransitie

Pauline Rosenberg, Food & Sustainability expert bij Vermaat, ontving 29 mei een prijs voor haar inzet voor 'true pricing', oftewel het eerlijk...

Koffie met havermelk nieuwe standaard op Erasmus Universiteit

Koffie met havermelk nieuwe standaard op Erasmus Universiteit

De Erasmus Universiteit Rotterdam is in mei gestart met het serveren van havermelk als nieuwe standaard in plaats van koemelk bij koffie. Koemelk is...

Generaties in een kopje: van babyboomer tot Gen Z, ieder zijn favoriet

Generaties in een kopje: van babyboomer tot Gen Z, ieder zijn favoriet

De koffiecultuur verandert, waar men vroeger vooral bekend was met zwarte koffie, worden er sinds de jaren '70 van de vorige eeuw steeds meer...

Is AI al beter dan mensen bij beoordeling offertes warme drankenautomaten?

Is AI al beter dan mensen bij beoordeling offertes warme...

Voor het beoordelen van korte offertes in het kader van een inkoop/aanbestedingstraject is een Large Language Model (LLM) als ChatGPT al bruikbaar...

Onderzoeksdienst Europarlement ziet potentie in kweekvlees en algen

Onderzoeksdienst Europarlement ziet potentie in kweekvlees en algen

Alternatieve eiwitbronnen zoals algen, insecten en gekweekt vlees zijn kansrijke alternatieven voor de eiwittransitie. Dit blijkt uit een recente...

Nieuwe cao contractcatering en hospitality: tot 12% meer loon

Nieuwe cao contractcatering en hospitality: tot 12% meer loon

Werkgevers en werknemers in de contractcatering en hospitalitysector hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Die voorziet onder meer in een...

Ondertekening door Adriaan Dönszelmann (rechts), projectdirecteur van het WEC, en Jacqueline van Beek, algemeen directeur van Compass Group (links)

Compass en Werelderfgoedcentrum gaan samenwerking aan

Compass Group gaat een samenwerking aan met WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee). Als de nieuwe horecapartner zal Compass een horecaconcept...

Sodexo en Wereld Natuur Fonds lanceren 'Aardig Eten' op de kaart

Sodexo en Wereld Natuur Fonds lanceren 'Aardig Eten' op de kaart

Sinds 15 april werken Sodexo en het Wereld Natuur Fonds samen om duurzaam en gezond eten laagdrempelig te stimuleren onder Nederlandse medewerkers....