Rising Star Maarten Huikeshoven: "Data en Smart Buildings zijn belangrijkste FM-trend"

Rising Star Maarten Huikeshoven: "Data en Smart Buildings zijn belangrijkste FM-trend"

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Ditmaal aandacht voor Maarten Huikeshoven (31) van D&B The Facility Group.

Opleiding:

HBO Technische vervoerskunde en logistiek (Hogeschool van Amsterdam).

Ik ben:

Voor D&B The Facility Group werkzaam als Deputy Facility Manager bij Vattenfall.

Mijn werk bestaat uit:

Samen met het team ben ik verantwoordelijk voor aansturing van de single service suppliers bij Vattenfall. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het managen van 7 locaties, de huisvesting op het hoofdkantoor en de aansturing van de servicedesk.

Belangrijkste FM-trend?

Data en Smart Buildings. Door gebruik te maken van de data die een gebouw genereert, kun je als FM’er steeds beter inzicht krijgen in het gebruik van een pand, en dit zodanig aanpassen of managen dat de gebruikers ervan een nog betere werkomgeving ervaren.

Over 5 jaar ben ik…

Projectmanager van projecten zoals nieuwe huisvesting en implementatie van Smart Building Solutions.

Het gebrek aan samenwerking tussen facilitair en IT verbaast mij”

Grootste verbazing tot nu toe?

De samenwerking (of het gebrek aan) tussen facilitair en IT. Het lijkt of de twee een andere taal spreken, terwijl ze elkaar juist zouden kunnen versterken om de kwaliteit van dienstverlening te verhogen.

Grootste succes tot nu toe?

Ik ben nog steeds trots op de dashboards die we hebben ontwikkeld binnen ons FMIS. Met deze data kunnen we de dienstverlening van onze Single Service Suppliers optimaliseren.

Favoriete app of gadget?

Lone Rooftop. Hiermee heb ik inzicht in de bezetting van het pand en kan ik met feitelijke data het gesprek aan gaan over onder andere huisvestingsvraagstukken.

Met Lone Rooftop heb ik inzicht in de bezetting van het pand”

Grote inspiratiebron?

Mijn huidige manager Manon Lambers, die mij stimuleert om verder te ontwikkelen en brengt mij de kneepjes van het vak bij.

Wat zou je graag beter kunnen?

Meer uit handen durven geven. Ik ben nieuwsgierig en wil alles weten, maar wil daardoor ook te veel zelf doen.

Laatst gelezen managementboek?

Niet perse een managementboek, maar The Subtle Art of Not Giving a F*ck van Mark Manson geeft je wel een nieuw perspectief op het leven.

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Iemand aanmelden kan via gerarddessing@vakmedianet.nl.

Ook interessant: