Rising Star Nadine Zwinkels verbaast zich over de paarse krokodil bij de overheid

Rising Star Nadine Zwinkels verbaast zich over de paarse krokodil bij de overheid

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Vandaag aandacht voor Nadine Zwinkels (27) van Dienst Justitiële Inrichtingen.

Opleiding:

MSc. Management, economics and consumer studies met FM specialisatie aan de Wageningen Universiteit.

Ik ben:

Adviseur organisatieontwikkeling Facilitair Bedrijf bij het Shared Service Center van de Dienst Justitiële Inrichtingen (SSC DJI), waar ik ben aangenomen voor de implementatie van de NEN-ISO 41001.

Mijn werk bestaat uit:

In eerste instantie ben ik volop bezig met de nulmeting en het plan van aanpak van de NEN-ISO. Daarnaast zit ik sinds kort in een rijksbrede kennisgroep klanttevredenheid en ben ik secretaris van het actieteam coronavirus van het SSC DJI.

Wat is voor jou in je werk in de huidige coronatijd de grootste uitdaging?

Het op afstand samenwerken gaat niet altijd even gemakkelijk, doordat wij nog niet zijn uitgerust met de juiste software. Hopelijk krijgen wij snel mogelijkheden om bijvoorbeeld op afstand interactief samen te werken.

Belangrijkste FM-trend?

Als FM-afdeling je toegevoegde waarde laten zien aan het primaire proces van de klant, dat is ook echt het idee achter de NEN-ISO 41001.


"Het blijkt bij de overheid toch lastig om dingen snel en soepel te kunnen regelen"


Over 5 jaar ben ik...

Geen idee, wel wil ik mijzelf blijven ontwikkelen binnen het facilitaire vakgebied.

Grootste verbazing tot nu toe?

Hoe wij bij de overheid allemaal meewerken aan de paarse krokodil. Je zou toch willen dat wij dingen snel en soepel kunnen regelen, maar dat blijkt toch nog lastig. Opvallend om te zien dat er in tijden van crisis ineens wel veel meer kan.

Grootste succes tot nu toe?

Ik was als interimmer (toen nog werkzaam vanuit Hospitality Group)  eigenlijk net begonnen bij het SSC DJI toen mijn directe collega ziek uitviel. Ik heb toen met succes haar (met name sturende) taken in mijn functie geïntegreerd.

Favoriete app of gadget?

Spotify. In de coronatijd luister ik veel podcasts en muziek tijdens het wandelen, skeeleren of hardlopen.

Toen mijn collega uitviel heb ik met succes haar (sturende) taken in mijn functie geïntegreerd”

Grote inspiratiebron?

Een heleboel mensen hebben mij ieder op hun eigen wijze geïnspireerd, van stagebegeleiders, tot leraren, tot (oud-) collega’s, familie, vrienden enzovoorts.

Wat zou je graag beter kunnen?

Ik zou graag mijn beïnvloedend vermogen verder willen ontwikkelen.

Laatst gelezen managementboek?

Dromen, Durven, Doen van Ben Tiggelaar waarin je met praktische tips uitgedaagd wordt om daadwerkelijk aan de slag te gaan om dromen of andere doelen te realiseren.