Rising Star Raynor Celestina: "Afdelingen moeten aligned zijn voor samenwerking"

Rising Star Raynor Celestina: "Afdelingen moeten aligned zijn voor samenwerking"

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Vandaag aandacht voor Raynor Celestina (30), projectleider voor Aqualectra te Curaçao.

Opleiding:

HBO Facility Management aan de Haagse Hogeschool (afgestudeerd in 2018).

Ik ben:

Facilities Management Consultant bij Aqualectra Utility - Curacao Water and Power.

Mijn werk bestaat uit:

Opzetten, coördineren, uitvoeren en controleren van verschillende grootschalige projecten. Mijn werk is zeer gevarieerd. Zo houd ik me bezig met zowel aanbestedingen, alsook het aansturen van het projectteam. Ik ben daardoor een echte spin in het web!

Wat is in je werk momenteel de grootste uitdaging?

Samenwerking en de wil om projecten en/of werkzaamheden samen met mijn collega’s en projectteam af te ronden. Door de afstand kan het zijn dat bepaalde processen minder snel lopen of juist helemaal niet lopen. Ik geloof, zeker in deze tijd, altijd nog in het gezegde “Waar er een wil is, is een weg”, dus ik zal er alles aan doen dat de projecten er zo min mogelijk onder leiden. Er zijn altijd verschillende manieren om iedereen “aligned” te krijgen en hier ben ik altijd naar op zoek.

>> Lees ook: Alles over corona en FM

Belangrijkste FM-trend?

Ik ben van mening dat informatievoorziening binnen een gebouw, bedrijf en/of afdeling een zeer belangrijke trend is en in toekomst een grote rol gaat spelen. De grootste uitdaging daarbij is dat de meeste afdelingen in elk bedrijf (FM, ICT, HRM) “aligned” moeten zijn zodat samenwerking gerealiseerd kan worden.

Ik hoor vaak dat wordt geroepen “maar dat komt alleen voor in het buitenland” of “Curaçao is er niet klaar voor”, terwijl er juist veel mogelijk is. Ik wil graag iemand zijn die een trend opvolgt of een trend brengt en dat het uiteraard uitgevoerd wordt. “Team Work makes the Dream Work!” is daarbij een treffend gezegde.


"Informatievoorziening is een zeer belangrijke trend en gaat in de toekomst een grote rol spelen"


Over 5 jaar ben ik...

Hopelijk nog steeds in een positie waar ik grote en uitdagende projecten mag uitvoeren en heb ik samen met mijn projectteam twee van de grootste huisvestigingsprojecten op Curaçao succesvol gerealiseerd en afgerond, namelijk een hoofdkantoor en een nieuwbouw project.

>> Lees ook: Betoverend kantoorpand voor SSO Caribisch Nederland

Grootste verbazing tot nu toe?

Dat iedereen altijd klaar is om een mening of advies te geven of om de “Nieuwste trends” toe te passen binnen een kantooromgeving, maar zodra dit geïmplementeerd zou worden, het toch lastig vinden om te veranderen.

Grootste succes tot nu toe?

Toen ik net begon kreeg ik de opdracht om een afdeling (±30 werknemers) te verhuizen. Met enige weerstand van de afdeling is het mij gelukt om de afdeling te overtuigen dat de nieuwe situatie (locatie en inrichting) beter zou zijn dan de huidige locatie en dat zij niks zouden merken van die verhuizing.

Ik heb, samen met IT afdeling en het verhuisbedrijf in 3 dagen (vrijdag t/m zondag) de hele afdeling verhuisd, ingericht en volledig “werkklaar” gemaakt zodat maandag de medewerkers normaal konden werken. Tot de dag van vandaag word ik herinnerd hoe blij de afdeling is met “die ene” verhuizing en dat mij dit gelukt is.

Favoriete app of gadget?

Ludo Club! (Game app) Af en toe kan ik mezelf zeker ont-stressen met een goed, eerlijk en zeer uitdagende potje “Mens erger je niet” voordat ik door kan gaan met de uitdagende en gekke dagen die ik meemaak!

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Mr. Darick Jonis, de huidige CEO van Aqualectra. Ik werk daarbij nauw samen met de stuurgroep, waar hij onderdeel van is. Alhoewel ik niet altijd eens ben met zijn beslissingen, heb ik ontzettend veel bewondering voor zijn doorzettingsvermogen, gedrevenheid en hoe hij zijn visie en werkwijze op een eerlijke manier over probeert te brengen.


"Af en toe een stapje terugnemen en wat meer loslaten lijkt mij geen slecht idee"


Wat zou je graag beter kunnen?

Af en toe kan ik zeer chaotisch overkomen.  Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat ik zeer gedreven ben om de projecten waarvoor ik verantwoordelijk ben succesvol af te ronden. Af en toe een stapje terugnemen en wat meer loslaten lijkt mij geen slecht idee.

Laatst gelezen managementboek?

Ik ben iemand die heel graag leest… maar geen boeken. ? Ik kan makkelijk artikelen over FM, ICT en trends lezen die mijn interessegebied en vak zijn. Filmpjes over nieuwe gadgets en hoe technische installaties worden uitgevoerd heb ik ook zeker bewondering voor. (tja…een beetje nerd)

Lees ook:

Organiseer samen de ruimte in het midden van de samenwerking
- Thuiswerken en agile: wat betekent dat voor de samenwerking?
Alles over de werkplek