Jury voor speciale editie Winning Workplace Award 2021 bekend

Jury voor speciale editie Winning Workplace Award 2021 bekend

Richard Helmus (VGZ), Martine Atzema (Prorail), Leanne Knight (Deloitte), Sander van Lier (PVH Europe) en Hans Rietveld (Ahold Delhaize) nemen plaats in de jury van de JLL Winning Workplace Award 2021 en zullen deze zomer de nominaties beoordelen.

Aanmelden voor de JLL Winning Workplace Award is nog steeds mogelijk via deze link.

Uit de aanmeldingen worden drie finalisten geselecteerd, welke door de jury zullen worden bezocht en beoordeeld. De finalisten worden getoetst aan de hand van criteria gerelateerd aan het hoofdthema ‘De hybride werkomgeving’. Daarnaast vindt er een publieke (online) stemronde plaats. Het aantal publieksstemmen, tezamen met het oordeel van de jury, zal bepalend zijn voor het uitroepen van de winnaar.

>> Lees ook: Winning Workplace Award 2021: inschrijving mogelijk tot 1 juni

WWA 2021: De juryleden op een rij

Juryvoorzitter: Richard Helmus

Manager Facility & Real Estate, VGZ
Richard Helmus is Manager Facility & Real Estate bij Zorgverzekeraar VGZ, de huidige winnaar van de Winning Workplace Award (thema: Human Experience), en vervult dit jaar de rol van Winning Workplace Award juryvoorzitter. Bij VGZ zijn Human Resources en Facility Management volledig geïntegreerd en werken intensief samen aan een werkomgeving die er niet alleen voor zorgt dat medewerkers elke dag met plezier naar hun werk gaan, maar die de verzekeraar ook helpt talent aan te trekken en werknemers te behouden.

Vanuit supply chain management bij grote retailorganisaties is Helmus sinds 2000 actief binnen Facility Management en Real Estate. Vanaf 2012 is hij verantwoordelijk voor de koersvaste FM/RE-regieorganisatie binnen VGZ, die integraal onderdeel uitmaakt van bedrijfsonderdeel People & Experience. Zijn passie is het continue innoveren van alles wat met de werkomgeving te maken heeft (van werkplekken naar werkplekken die werken) zodat de ‘happy worker’ optimale performance levert aan de core business en reputatie van VGZ.

Leanne Knight

Director, Deloitte Consulting
Leanne Knight is director bij Deloitte Consulting en leidt de Real Estate Transformation praktijk in Nederland. Leanne heeft meer dan 15 jaar werkervaring als strategisch en transformatie-adviseur bij grote (internationale) vastgoedbeleggers, investmentmanagers en corporate real estate-organisaties. Binnen Deloitte werkt ze aan de next steps voor The Edge (Deloitte office Amsterdam). Een belangrijk vraagstuk hierbij is hoe je smart buildings operationeel krijgt en wat de impact is op medewerkers en hun workplace experience.

Leanne ziet vastgoed als integraal onderdeel van het succes van een organisatie. Niet alleen voor hoe het direct aan het bedrijfsresultaat bijdraagt. Maar vooral als een fysieke weerspiegeling van het bedrijfscultuur en een key enabler van de tevredenheid en effectiviteit van de medewerkers. Vanuit deze visie, gaat Leanne graag in gesprek over hoe de werkomgeving de doelen van de organisatie en haar medewerkers het beste kan faciliteren. Zeker in de huidige tijd vraagt iedereen zich af hoe de future of workplace eruit ziet na de pandemie. Hierbij is een duidelijke strategische richting over work-worker-workplace essentieel.

Sander van Lier

Manager Projects & Workplace Management, PVH Europe
Sander is Manager Projects & Workplace Management bij PVH Europe BV sinds 2018. Hij is werkzaam bij PVH sinds 2010.
PVH Europe is de moedermaatschappij van Tommy Hilfiger Europe en Calvin Klein Europe. Beide brands zijn sinds begin 2019 gehuisvest in de PVH Campus in de Houthavens.

Voorheen zat een groot deel van de organisatie nog in panden aan de Stadhouderskade te Amsterdam. Sander is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het werkplek concept binnen de kantoorpanden van PVH Europe in Amsterdam (ca. 44.000 m²). Het concept van PVH is over het afgelopen decennium ontwikkeld van een traditioneel kantoorconcept naar een open plan concept waarin samenwerken en creativiteit centraal staan. Daarnaast overziet Sander de uitvoering van Facilitair gerelateerde projecten binnen de organisatie.

Martine Atzema

Manager Human Facility Management, Prorail
Martine is sinds 2019 verantwoordelijk voor de kantoren, verkeersleidingsposten en de incidentenbestrijdingslocaties van ProRail. En alle facilitaire activiteiten die daarbij horen. De portefeuille is met 40 panden divers. Want dit betreft veelal eigendom, monumentaal, technisch complex en voor een groot deel gericht op huisvesting van 24/7 activiteiten.

Vanaf 2021 heet haar afdeling Human Facility Management, dit vanuit de overtuiging dat facility management iedere medewerker persoonlijk raakt. Daar kun je wat mee als afdeling! Want als je vanuit die overtuiging werkt, dan organiseer je werkplezier voor medewerkers, creëer je trots en passie voor spoorsector, creëer je een aantrekkelijke plek voor nieuwe medewerkers, stimuleer je beoogde manieren van werken én beïnvloed je de beeldvorming van bezoekers in positieve zin.

Hans Rietveld

Director Workplace Management, Facility Services Ahold Delhaize
Hans Rietveld is eindverantwoordelijk voor alle Facilitaire services binnen de diverse bedrijfsonderdelen van Ahold Delhaize. Voor deze banners (Bol.com / Albert Heijn / ETOS / Gall & Gall) vertegenwoordigt hij de Soft services, Technical services en huisvestingvraagstukken. In zijn portefeuille zitten daarnaast nog diverse onderwerpen waaronder bijvoorbeeld Safety & Aftercare, een belangrijk onderwerp aangezien de veiligheid van de werkplek hoog in het vaandel staat.

Tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden komen daarnaast vraagstukken rondom gezond werken, beleving van de werkplek en het vraagstuk hoe Ahold Delhaize talent aan zich weet te binden naar voren. Hans is dan ook erg benieuwd naar hoe andere bedrijven invulling geven aan dit vakgebied. En naar de manier waarop zij op een inspirerende manier een bijdrage leveren aan de bedrijfsdoelstellingen.

Vooruitstrevende en innovatieve werkomgeving

De JLL Winning Workplace Award is een prestigieuze award voor kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende en innovatieve manier invulling geven aan hun werkomgeving.
Voor de organisatie van WWA heeft JLL zijn krachten gebundeld met Facto, hét multimediaal kennisplatform voor professioneel facility management en kantoorhuisvesting.

De winnaar van de Winning Workplace Award 2021 wordt tijdens het Facto Congres op 23 september 2021 bekendgemaakt. De huidige winnaar van de Winning Workplace Award 2017 is VGZ. Eerdere winnaars waren Vodafone, Essent, en Dimence.

Lees ook:

> VGZ heeft gezondste kantoor van Nederland
> 4 factoren voor een goede hybride werkplekstrategie
> Zo creëer je een flexibele werkomgeving met goede fit