SieV teleurgesteld in Code Kamer Schoonmaak

SieV teleurgesteld in Code Kamer Schoonmaak

In juli stuurde Maurice Rutgrink namens SieV het verzoek om toegelaten te worden tot de Code Kamer Schoonmaak. Tot op heden heeft hij hier echter geen inhoudelijk reactie op gekregen.

Rutgrink laat in een brief weten aan de Onafhankelijke voorzitter van de Codekamer, Kees Blokland, het uitblijven van een reactie teleurstellend en ongepast te vinden. Na zijn eerste verzoek kreeg hij wel een reactie dat antwoord zou volgen na de vakantieperiode. “Dit antwoord kwam niet en op 15 oktober ben ik zo vrij geweest een reminder te sturen. Ook dit werd weer gevolgd met een reactie dat dit verzoek besproken zou worden in een vergadering van 12 november 2020. Het is nu 22 november en tot op heden heb ik op geen enkele wijze reactie omtrent dit verzoek mogen ontvangen!”

Openzetten deur eerste prioriteit

Als gevolg van het uitblijven van een reactie vraagt Rutgrink zich af hoe SieV haar leden nog op een serieuze wijze de Code kan aanbevelen. Momenteel is het tekenen van de Code een verplichting om het SieV keurmerk te verkrijgen. “Als er geen onderbouwde reactie komt voor 10 december dan zal ik persoonlijk een motie inbrengen om het tekenen van de Code door SieV ter discussie te stellen. U begrijpt dat de handelswijze die uw commissie nu volgt teleurstellend is en onprofessioneel overkomt. Ik vind het zelf ook vervelend om op deze manier nogmaals een brief naar je te moeten sturen, want het had niet zover hoeven komen”, schrijft Rutgrink.

Hij vindt deelname aan de Code Kamer door SieV een belangrijke vraag, omdat zij 250 leden in de schoonmaakbranche vertegenwoordigen. Echter noemt hij het openzetten van de deur nu de eerste prioriteit.

Lees ook: