Fortron en gemeente Amsterdam zetten samenwerking voort

Fortron en gemeente Amsterdam  zetten samenwerking voort

Fortron verzorgde al de glasbewassing voor de gemeente Amsterdam en blijft dat ook nog zeker vier jaar doen. Zij kwamen bij de aanbesteding als beste match uit de bus.

In de aanbesteding keek de gemeente Amsterdam niet alleen de kwaliteit van het werk, maar ook naar het kunnen leveren van een bijdrage aan de stad. Als grootse gemeente van Nederland wil Amsterdam een voortrekkersrol pakken door ook te letten op maatschappelijke waarde bij haar dienstverlening. Daarnaast stond duurzaamheid centraal in de aanbesteding voor glasbewassing. Dit geldt zowel voor innovatie voor een duurzame en efficiënte uitvoering van het werk, als voor social return.

Duurzaamheid en social return

Bovengenoemde waarden die de gemeente Amsterdam nastreeft, komen naadloos overeen met de waarden van Fortron. Het bedrijf is op vooruitstrevende manier bezig met duurzaamheid. Zo rijden ze 100% elektrisch, maken ze gebruik van innovaties als zonnepanelen op osmose-aanhangers en elektrische hoogwerkers en doen ze mee aan een pilot met watergebruik. Ook wat betreft social return staat Fortron niet stil. Het bedrijf heeft zelf een PSO 3-certificering. Daarnaast geeft het bedrijf invulling aan de aanbesteding door samen te werken met het werkgeverspunt Amsterdam en zusterbedrijf Balanz Facilitair, welke PSO 30+-gecertificeerd is.