De werkplek van … Guillermo Perez Rojas  (FVH Facility Groep)

De werkplek van … Guillermo Perez Rojas  (FVH Facility Groep)

Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is de grootste mall van Nederland. Het hoeft geen betoog dat hier schoonmaken een belangrijk facet is, met zoveel winkelend publiek. Vooral op de maandag gaan schoonmakers volle kracht vooruit om alles weer tiptop in orde te krijgen. Guillermo Perez Rojas van FVH Facility Groep doet dat met een stralende lach. Zodra hij binnenkomt, springt de charmante hartendief van deze mall op de vloermachine. Vuil verdwijnt, prullenbakken worden geleegd en vingerafdrukken weg geboend. Net zolang totdat alles - van vloer tot lift - weer blinkt.

Vertel eens, wat houdt jouw werk precies in?

“Samen met mijn team zorg ik ervoor dat de omgeving schoon en hygiënisch is, zodat de klanten zich veilig voelen in een nette omgeving. Ook zorgen wij voor een stukje gastvrijheid dat daarbij hoort, zoals het verwelkomen van de bezoekers met vriendelijkheid en een glimlach.”

Wat maakt jouw werk bijzonder?

“Dat ik een bijdrage kan leveren aan zo’n grote mall en dat mensen zich bij hun bezoek daaraan fijn voelen. Ook het contact met mensen en dat ik iets voor een ander kan betekenen, vind ik bijzonder aan mijn werk.”

Eigenlijk maak je dagelijks wel iets leuks of liefs mee.

Hoe vind je het om op deze bijzondere locatie te werken?

“Onwijs bijzonder! Het is een prachtige nieuwe locatie waar alles nieuw en fris is. Dat is niet alleen heel fijn werken, maar maakt het ook bijzonder omdat er dagelijks ontzettend veel bezoekers komen van allerlei nationaliteiten en van jong tot oud. Dat maakt het schoonmaken hier toch wel speciaal.”

Heb je nog een leuke anekdote van jouw werk?

“Eigenlijk maak je dagelijks wel iets leuks of liefs mee. Mensen zijn meestal erg dankbaar en vriendelijk. Laatst was ik bijvoorbeeld jarig. Ik was aan het werk en helemaal niet bezig met het vieren van mijn verjaardag. Maar mijn collega’s hebben met een leuk cadeautje en lieve woorden ervoor gezorgd dat ik mij super jarig voelde. Dat doet je beseffen en waarderen hoe fijn het is om met een leuk team samen te werken!”

Wil je ook in de rubriek ‘De werkplek van...’ komen? Stuur een foto van jouw werkplek en waarom deze zo bijzonder is naar ronaldbruins@vmnmedia.nl.