De werkplek van… Karin de Vogel (EW Facility Services)

De werkplek van… Karin de Vogel (EW  Facility Services)

Al bijna twintig jaar gaat Karin de Vogel met plezier naar haar werk. Voor EW werkte zij op verschillende locaties voordat ze terechtkwam bij advocatenkantoor Dentons in Amsterdam. Daar voelt zij zich als een vis in het water, al negen jaar lang.

Vertel, wat houdt jouw werk precies in?

“Ik ben een soort supervisor. Ik check eerst hoe het met mijn collega’s gaat. Dan begint mijn Facility host taak. Als er mensen komen, bied ik ze een kopje koffie of thee aan. Ook vraag ik de beveiliger een gast te begeleiden en plaats ik bestellingen. Ik doe dus van alles om ervoor te zorgen dat alles in goede banen verloopt. Het merendeel van mijn tijd zit in schoonmaken. We zorgen ervoor dat alles netjes en schoon blijft: de koffieautomaten, de vloeren, de bureaus, de wc’s, maar ook alles in het restaurant.”

Wij worden niet gezien als zomaar een schoonmaker

Wat maakt jouw werk bijzonder?

“De Supervisor Facility bij Dentons is een fijn contactpersoon, hij begrijpt wat wij doen. Bij Dentons hebben ze respect voor wat wij doen, ze zijn geïnteresseerd in ons. Wij worden niet gezien als zomaar een schoonmaker. Als iemand ziek is, lossen wij dat als schoonmaakteam met elkaar op, wij hebben een vast team. Sinds 2005 werk ik voor EW, ik ben blij dat ze mij verschillende kansen hebben gegeven om te groeien. Ik werk al negen jaar bij Dentons, dan bouw je ook met hen een band op. Het voelt hier fijn en vertrouwd.”

Heb je nog een leuke anekdote?

“Tijdens de kerstborrel bij Dentons zei ik tegen de directeur dat ik het fijn vond dat ik weer mocht komen. Hij antwoordde: ‘Dat is toch logisch, jij hoort ook bij de familie.’ Dat is fijn om te horen. Zo bijzonder."

Heb jij een bijzondere werkplek waarmee je in deze rubriek wilt komen? Mail dan naar ronaldbruins@vmnmedia.nl.