Schoonmaakproducent Diversey fuseert met Solenis

Schoonmaakproducent Diversey fuseert met Solenis

Dat maakten bedrijven onlangs bekend. Solenis is expert op het gebied van chemicaliën in water-intensieve industrieën en breiden met de overname van Diversey hun portfolio uit naar de schoonmaakbranche.

CEO van Diversey Phil Wieland laat weten: “De fusie biedt een unieke kans om onze waarde te verhogen en een meer diverse bedrijfsvoering te creëren op een grotere schaal, met wereldwijd bereik en superieure service voor onze klanten. De combinatie van de bedrijven geeft de mogelijkheid tot groei en verscheidene kruisbestuivingen, inclusief het beter kunnen aansluiten op de groeiende klantvraag voor beter watermanagement en oplossingen op het gebied van schoonmaak en hygiëne.”

Nieuw hoofdstuk

CEO van Solenis John Panichella zal de combinatie gaan leiden na de fusie. Hij vertelt: “Het is een strategische combinatie van twee toonaangevende globale aanbieders van producten, services en technologieën met bewezen expertise op het gebied van productinnovatie en onderscheidende oplossingen voor klanten. De twee bedrijven vullen elkaar hierin aan en we verwachten hiermee een nieuw hoofdstuk te starten in onze lange geschiedenis van hulp bieden aan klanten met het oplossen van belangrijke uitdagingen als water- en energiemanagement, samenwerking op het gebied van duurzaamheid om toe te werken naar een schonere wereld en het verminderen van impact op het klimaat. Met de steun van moederbedrijf Platinum Equity en aandeelhouder Bain Capital hebben we er vertrouwen in we onze kansen optimaal gaan benutten.”

Beste belang

In de aanloop naar de fusie had Diversey een speciale commissie gevormd om de mogelijkheden te evalueren en de onderhandelingen in goede banen te leiden. De commissie was unaniem van mening dat de fusie voor Diversey en de aandeelhouders van het bedrijf in het beste belang is. De verwachting is dat de bedrijven in de tweede helft van 2023 volledig samen zullen gaan.