Vebego Cleaning Services viert op feestelijke wijze bijzondere mijlpaal

Vebego Cleaning Services viert op feestelijke wijze bijzondere mijlpaal

Vebego Cleaning Services stond afgelopen week stil bij een bijzonder moment. Bij kasteel Cortenbach in Voerendaal is een kunstwerk onthuld om te vieren dat Tonny Goedmakers op 1 februari 1943 een schoonmaakbedrijf in Heerlen begon. Dit bedrijf groeide in tachtig jaar tijd uit tot Vebego, met 40.000 medewerkers in Europa.

Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de derde generatie Goedmakers: Ton Goedmakers. Door het samengaan van negen schoonmaakbedrijven is Vebego Cleaning Services, zoals het bedrijf nu heet, met 8.000 medewerkers en ruim 2.500 klanten, sinds januari 2023 een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Vebego staat nog altijd voor haar medewerkers en wil hen de zichtbaarheid en waardering geven die ze verdienen en betekenisvol werk bieden.

Tonny Goedmakerspad

Maar het begon allemaal met Tonny Goedmakers. Ter herdenking aan deze mijlpaal is bij thuisbasis Kasteel Cortenbach in Voerendaal een kunstwerk onthuld. Ook werd een toost uitgebracht op de toekomst van het bedrijf. De bijeenkomst kreeg een extra feestelijk tintje door de mededeling dat de Gemeente Voerendaal een fiets- en wandelpad tussen Voerendaal en Heerlen gaat omdopen tot ‘Tonny Goedmakerspad’.

Ook Vebego en ISS scoren hoog in MT500

Ook Vebego en ISS scoren hoog in MT500

CSU staat niet als enige schoonmaakbedrijf hoog in de MT500. Ook Vebego en ISS Facility Services scoren goed in de jaarlijkse ranglijst van Management Team (MT500) van MT/Sprout.

Schoonmaakbedrijven en praktijkonderwijs bundelen krachten

Schoonmaakbedrijven en praktijkonderwijs bundelen krachten

Schoonmaakbedrijven Gom, Vebego Cleaning Services en CSU, brancheorganisatie Schoonmakend Nederland en de scholen van Stichting BOOR, Yulius Onderwijs en Horizon hebben op dinsdag 25 juni de samenwerkingsovereenkomst Facilidoor voor PROVSO ondertekend. De samenwerking is uniek. Nooit eerder sloegen werkgevers uit de schoonmaakbranche op deze manier de handen ineen om leerlingen van het praktijkonderwijs (pro) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) de stap van school naar werk te laten zetten.

Visie Vebego: "We creëren betekenisvolle banen voor iedereen die kan en wil werken"

Visie Vebego: "We creëren betekenisvolle banen voor iedereen die kan en wil werken"

Uit de cijfers van het marktonderzoek van Service Management maken we op dat, ondanks de grote personeelstekorten, de historisch hoge inflatie en de voortdurende kostenstijgingen, de schoonmaaksector groei weet vast te houden. Maar hoe kijken de schoonmaakbedrijven op het jaar terug en zien zij de komende jaren? Om daar een beeld van te krijgen, legde Service Management de bestuurders van de grootste schoonmaakbedrijven van Nederland een aantal vragen voor. Want waar uitdagingen zitten, ziet de branche bij uitstek kansen om verder te groeien. Vandaag deelt Mark Keur, algemeen directeur van Vebego, zijn visie.

Vebego collega's rennen Zuidas Run voor inclusiviteit en betrokkenheid

Vebego collega's rennen Zuidas Run voor inclusiviteit en betrokkenheid

Vrijdag 14 juni vond de veertiende editie van de Zuidas Run in Amsterdam-Zuid plaats. Dit jaar renden ook 48 collega's van Vebego mee. Een nieuws record voor de dienstverlener en daar zijn ze trots op.