Vebego Cleaning Services viert op feestelijke wijze bijzondere mijlpaal

Vebego Cleaning Services viert op feestelijke wijze bijzondere mijlpaal

Vebego Cleaning Services stond afgelopen week stil bij een bijzonder moment. Bij kasteel Cortenbach in Voerendaal is een kunstwerk onthuld om te vieren dat Tonny Goedmakers op 1 februari 1943 een schoonmaakbedrijf in Heerlen begon. Dit bedrijf groeide in tachtig jaar tijd uit tot Vebego, met 40.000 medewerkers in Europa.

Het familiebedrijf is inmiddels in handen van de derde generatie Goedmakers: Ton Goedmakers. Door het samengaan van negen schoonmaakbedrijven is Vebego Cleaning Services, zoals het bedrijf nu heet, met 8.000 medewerkers en ruim 2.500 klanten, sinds januari 2023 een van de grootste schoonmaakbedrijven in Nederland. Vebego staat nog altijd voor haar medewerkers en wil hen de zichtbaarheid en waardering geven die ze verdienen en betekenisvol werk bieden.

Tonny Goedmakerspad

Maar het begon allemaal met Tonny Goedmakers. Ter herdenking aan deze mijlpaal is bij thuisbasis Kasteel Cortenbach in Voerendaal een kunstwerk onthuld. Ook werd een toost uitgebracht op de toekomst van het bedrijf. De bijeenkomst kreeg een extra feestelijk tintje door de mededeling dat de Gemeente Voerendaal een fiets- en wandelpad tussen Voerendaal en Heerlen gaat omdopen tot ‘Tonny Goedmakerspad’.