ISS verkoopt schoonmaakactiviteiten aan CSU

ISS verkoopt schoonmaakactiviteiten aan CSU

ISS Facility Services verkoopt zijn schoonmaakactiviteiten aan CSU, zo laat het bedrijf weten. Met de overname zijn zo'n 2200 werknemers en zeventig opdrachtgevers gemoeid. CSU is voornemens om de nieuwe activiteiten in november over te nemen.

ISS Facility Services gaat zich volledig concentreren op grote landelijke en internationale opdrachtgevers

ISS Facility Services gaat zich in lijn met haar strategie volledig concentreren op grote landelijke en internationale opdrachtgevers waaraan integrale facility services worden geleverd, zo laat het concern weten. Daarin is ISS verantwoordelijk voor het management en de coördinatie, de organisatie en de levering van de facilitaire dienstverlening, waarin meerdere services (zoals catering, schoonmaak, receptiediensten en technische services) worden aangeboden.

ISS zocht een kwalitatieve en betrouwbare overnamepartner

ISS zocht voor de verkoop van deze klantenportefeuille een kwalitatieve en betrouwbare overnamepartner met landelijke dekking in Nederland. In CSU vonden ze een gerespecteerde marktpartij met ruime ervaring in grote overnametrajecten.

Lees ook: 5 vragen over mega-deal tussen schoonmaakbedrijven ISS en CSU

2200 Medewerkers gaan over met behoud van hun rechten en plichten

Veel waarde wordt gehecht aan de juiste overgang van het personeel. Alle circa 2.200 medewerkers gaan in lijn met de Wet Overgang Van Onderneming (WOVO) over naar CSU. Medewerkers gaan over met behoud van hun rechten en plichten. De betrokken klanten, management en vakbonden zijn inmiddels geïnformeerd en de ondernemingsraden hebben advies uitgebracht over de overname.

CSU focust op schoonmaak als single service activiteit

John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur CSU: “CSU focust op schoonmaak als single service activiteit. Deze uitbreiding past daar goed bij. Met onze ruime ervaring met soortgelijke overnametrajecten kunnen we activiteiten met oog voor klant en medewerkers integreren in onze bestaande organisatie. CSU investeert vooruitstrevend in digitalisering en innovatie en de persoonlijke, klantgerichte benadering heeft de hoogste prioriteit”.

ISS: Met deze strategische keuze de leidende positie versterken

Kees Stroomer, Algemeen Directeur ISS Facility Services reageert ook. Hij zegt: “Met de verkoop van onze single services cleaningportfolio maakt ISS internationaal een duidelijke keuze voor de markt van integrated facility services en voor een duurzame toekomst. De focus van ISS in Nederland is de afgelopen jaren vanwege de toegenomen marktvraag, steeds meer komen te liggen op opdrachtgevers die integrated facility services vragen. Met deze strategische keuze versterken we onze leidende positie op dit gebied”.

CNV Vakmensen: “wel een logische overgang”

Jan Kampherbeek, onderhandelaar van CNV Vakmensen, reageert op de op handen staande mega-overname. “ISS wil zich steeds meer gaan concentreren op klanten waar ze méér doen dan alleen de schoonmaak en waar ze ook andere diensten aanbieden. Met CSU hebben ze een geschikte koper gevonden, want CSU richt zich juist vooral op het schoonmaakwerk. Als je het zo bekijkt, is het wel een logische overgang.”

Goed kijken of het ook nu weer goed gaat

 Volgens ISS biedt de verkoop aan de werknemers “een goed en solide perspectief op werkgelegenheid”. “Als vakbond zullen we natuurlijk goed volgen hoe de overgang verloopt”, zegt Kampherbeek. “Vorig jaar heeft ISS al veel kleine klanten aan CSU overgedaan. Dat is vrij goed gegaan. We hebben niet veel klachten gehad en de klachten die we hebben gehad zijn over het algemeen vrij vlot afgehandeld. Deze keer gaat het over veel mensen op grote objecten. We moeten dus goed kijken of het ook nu weer goed gaat.”

Lees ook:
ISS stoot schoonmaak mkb af naar CSU
CSU stoot ISS van de troon als grootste schoonmaakbedrijf