NS gaat toiletten op 92 stations vernieuwen

NS gaat toiletten op 92 stations vernieuwen

De NS gaat tweehonderd van de in totaal 396 treinstations upgraden. Voor 92 (kleine) stations betekent dit ook meteen een upgrade van de toiletten. Het spoorbedrijf reserveert voor de verbouwingen de komende 5 jaar in totaal 65 miljoen euro.

Contactloos betalen bij moderne en schone toiletten

De NS wil in samenwerking met ProRail gaan werken aan vernieuwde toiletten op 92 kleine stations, waar reizigers contactloos kunnen betalen. Op die manier komt 90 procent van alle reizigers langs een modern, schoon en toegankelijke stationstoilet.

Op de andere te verbouwen stations gaat het bijvoorbeeld om nieuwe Stationshuiskamers of andere wachtruimtes met koffie en een watertappunt.

Betrouwbaar, comfortabel én schoon reizen

President-directeur Roger van Boxtel presenteert deze plannen donderdag op het vernieuwde Station Bilthoven tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers: ,,De trein heeft de wind mee. We willen in Nederland betrouwbaar, comfortabel en op een schone manier reizen. De stations zijn voor een groot deel bepalend voor de ervaring van onze reizigers. Na de succesvolle verbouwingen van de grote stations als Rotterdam Centraal, Breda, Arnhem Centraal en Utrecht Centraal, willen we nu andere stations aangenamer maken. Belangrijk, want een derde van de treinreizigers reist juist via een kleiner station.”

LEES OOK:
Sanifair opent toiletten op 21 NS-stations
Slechts één op de twaalf gemeenten maakt geld vrij voor openbare toiletten