ICS Groep houdt top drie meest gewaardeerde stations schoon

ICS Groep houdt top drie meest gewaardeerde stations schoon

Station Klimmen-Ransdaal is met een 8,3 verkozen tot het meest gewaardeerde station van Nederland, op de voet gevolgd door de stations in Schin op Geul (8,2) en Valkenburg (8,1). ICS Groep verzorgt het schoonmaakonderhoud op deze drie stations en is dan trots op deze uitslag.

NS Stations en ProRail ontwikkelden een onderzoeksmethode om de impact van verschillende maatregelen op de stationsbeleving van reizigers te kunnen meten. Elk jaar wordt dit onderzoek uitgevoerd onder reizigers van alle stations in Nederland, waarin hen wordt gevraagd naar hun waardering van de stations. Aan het laatste onderzoek werkten 85.000 reizigers mee. Zij beoordeelden station Klimmen-Ransdaal met een 8,3 verkozen tot het meest gewaardeerde station van ons land.

Schoon en veilig station

Alle stations uit de top drie beschikken over een monumentaal stationsgebouw met terras en bevinden zich in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Deze onderdelen spelen uiteraard mee in de positieve beoordeling van de stations. Femke Woudstra, Directeur Stationsmanagement en Exploitatie bij NS, gaf daarnaast in een interview met de NOS aan dat vooral de basis als belangrijk wordt ervaren; de reiziger wenst een schoon en veilig station. Ook Ron Lenssen, Stationsmanager bij NS, geeft aan dat het zijn belangrijkste taak is om te zorgen voor een schoon, heel en veilig station.

Beluister hier wat Femke Woudstra (2:50:44 – 2:56:25) en Ron Lenssen (1:52:58 – 1:57:17) vertellen over de uitslag van het onderzoek.

Samenwerking uitbreiden van 40 naar 138 stations

ICS Groep werkt als sinds 2012 intensief samen met NS Stations om de stationsbeleving van de reizigers te optimaliseren. Afgelopen jaar werd de samenwerking flink uitgebreid: het aantal te onderhouden stations steeg van 40 naar 138.

Efficiënt, duurzaam en datagestuurd

Sebastiaan de Wilde, directeur Vastgoed NS vertelde destijds over de uitbreiding van de samenwerking: “Samen met ProRail zetten wij ons iedere dag in voor stations die schoon, heel en veilig zijn. Deze elementen zijn van essentieel belang voor een gastvrij ontvangst en een aangenaam verblijf van reizigers gedurende hun reis. Wij zijn dan ook blij dat we onze samenwerking met facilitair dienstverlener ICS Groep hebben verlengd en verder uitgebouwd. Zij zijn een partij die weet wat wij belangrijk vinden, zodat de schoonmaak (financieel) efficiënt, duurzaam, klantgericht, maar ook datagestuurd en met oog voor de schoonmakers wordt ingericht.”