'FONS' aan de slag bij XL testlocatie Rotterdam

'FONS' aan de slag bij XL testlocatie Rotterdam

Op het terrein van Rotterdam The Hague Airport is de eerste XL coronatestlocatie van Nederland gebouwd. 23 november werden de eerste mensen ontvangen voor het ondergaan van de PCR-test. EW Facility Services is verantwoordelijk voor schoonmaak en desinfectie van de testlocatie. Daarbij maken zij ook gebruik van FONS, de Facilitair Ondersteuner, die neemt het zorgpersoneel diverse facilitaire taken uit handen.Volg Service Management op LinkedIn:

De testlocatie werd in 2 weken opgebouwd, dus ook de schoonmaak moest snel klaar zijn voor de uitvoering. Marije Wildenborg, Salesmanager EW Facility Services: “Wendbaar inspelen op de vraag van opdrachtgevers is waar wij als EW Facility Services continu mee bezig zijn. Uiteraard zonder de kwaliteit van schoonmaak en hygiëne uit het oog te verliezen. De samenwerking met Rotterdam The Hague Airport bevalt erg goed en wij zijn er daarom trots op dat we nu ook het vertrouwen krijgen om onze dienstverlening bij deze XL testlocatie in te zetten.”

>> Lees ook: Opstart in corona-tijd op Rotterdam The Hague Airport

Fons neemt facilitaire taken over

Onlangs introduceerde EW Facility Services FONS, de Facilitair Ondersteuner. Een schoonmaakprofessional die het zorgteam ondersteunt door facilitaire taken over te nemen. Denk daarbij aan het ontvangen, ordenen en opruimen van goederen, het wisselen van containers, navullen van desinfectiepalen en ledigen van afvalbakken. Wildenborg: “Daarnaast kan de Facilitair Ondersteuner extra schoonmaakverzoeken direct uitvoeren en inspelen op ad hoc situaties. Het testteam kan zich hierdoor volledig focussen op haar taak.”

De XL testlocatie in Rotterdam is overigens dan de meeste testlocaties. Mensen die zich hier laten testen moeten lopend door de teststraat. Auto’s worden geparkeerd op het terrein.

Lees ook: