Jurylid Ras Lalmy van CSU Innovatie Award moedigt ambitie aan

Jurylid Ras Lalmy van CSU Innovatie Award moedigt ambitie aan

De CSU Innovatie Award biedt (jonge) ondernemers, studenten en start-ups met een slim idee professionele ondersteuning in de ontwikkeling van hun innovatie. Samen met een vakjury wordt het idee of product onder de aandacht gebracht binnen de facilitaire branche. Nieuw jurylid Ras Lalmy staat te popelen om zijn kennis en kunde aan te wenden.

De vakjury bestaat uit professionals uit verschillende branches met een groot netwerk en een duidelijke visie op innovatie. De winnaar van de CSU Innovatie Award 2023 kan dan ook rekenen op toegang tot relevante netwerken. Daarnaast ontvangt de winnaar een investeringsbudget van 10.000 euro, een marketing-boost en professionele begeleiding bij de doorontwikkeling van de innovatie.

Stappen in juiste volgorde zetten

Als managing director van YES!Delft, een toonaangevende tech incubator, begeleidt en ondersteunt Lalmy tech startups bij hun eerste stappen van ontwikkeling richting de markt. "Innovatie is een gedisciplineerd proces met stappen in de juiste volgorde. Wat ik in mijn werk veel zie is dat die stappen in een heel andere volgorde worden gezet. Daardoor verkleint de kans op succes aanzienlijk. Als jurylid wil ik onder andere helpen om alle stappen in de juiste volgorde zetten."

Een goed team denkt groot

Tech gerelateerde innovaties beoordelen is voor dit nieuwe jurylid geen enkel probleem. Maar, zo zegt hij: “Voor de CSU Innovatie Award wil ik me juist niet te veel op de tech innovaties te richten, maar veel meer op het team. Een goed team denkt groot, heeft gezonde ambities, en bezit complementaire skills om een idee echt goed te ontwikkelen.” Zijn advies luidt dan ook: “Verdiep je vooraf goed in de facilitaire branche. Kun je jouw innovatie nog aanscherpen voor schoonmaak, thuiszorg, hospitality en security en daar in de breedte een toepassing voor bedenken? De branche is zo groot en biedt zoveel kansen, dus denk groot. En deel het dan slim op; groot denken en in kleine stapjes doen.” Lalmy merkt ook nog op: “Door het delen van ervaringen blijft alle opgedane kennis ook beschikbaar voor anderen. Het lijkt me mooi om dat binnen de CSU Innovatie Award nog meer te stimuleren.”

Aanmelden voor CSU Innovatie Award

Aanmelden voor deelname aan de CSU Innovatie Award 2023 kan nog tot en met 7 september. De focus ligt op innovaties die een positieve impact hebben op de samenleving. Denk aan productontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie (AI) of virtual reality (VR). Ook innovaties waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van klantervaringen zijn welkom, evenals oplossingen voor een meer inclusieve samenleving en meer diversiteit op de werkvloer.