5 praktische tips om gastvrij schoon te maken

5 praktische tips om gastvrij schoon te maken

Hospitality wordt steeds belangrijker in de schoonmaak. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk: gastvrij schoonmaken? We geven je vijf praktische tips om morgen direct mee te beginnen.

We vroegen Ronald Bartels, directeur van De Vos Groep,rayonmanager Harmineke Dooper en algemeen directeur Laetitia Simonis van schoonmaakbedrijf 1nergiek, om hun do's en don'ts op het gebied van gastvrijheid in de schoonmaak.

Ze kwamen onder andere met deze vijf praktische tips die je direct in jouw werk kunt toepassen:

  1. Stel nieuwe medewerkers of leidinggevenden voor: “Dit is Bea en zij komt vanaf nu wekelijks uw kantoor schoonmaken.”
  2. Introduceer de nieuwe werkplek ook aan de medewerker. Bij wat voor soort bedrijf komt diegene te werken?
  3. Wees je bewust van de omgeving en acteer daar op. Is iemand aan het (video)bellen? Probeer dan later terug te komen om te stofzuigen.
  4. Kijk mensen aan en groet altijd. Oók (of juíst) de ‘grote baas’.
  5. Voor alle schoonmakers: onthoud ten alle tijden dat je onmisbaar en enorm belangrijk bent!

Dit artikel is eerder gepubliceerd.

Tim Maathuis, Ketenmanager Gastvrijheid bij Isala Ziekenhuis

Tim Maathuis Ketenmanager Gastvrijheid bij Isala Ziekenhuis

Tim Maathuis is per 1 september 2024 gestart als Ketenmanager Gastvrijheid bij het Isala ziekenhuis. Hij verlaat hiermee zijn huidige positie als Hoofd Hospitality bij het Rode Kruis Ziekenhuis, een functie die hij drie jaar lang vervulde. Maathuis wordt opgevolgd door Sjoerd Brattinga, die beschikt over ruime ervaring in de hospitalitybranche.

'Hospitality geeft je organisatie een gouden randje'

'Hospitality geeft je organisatie een gouden randje'

Door de opkomst van hybride werken voelt het kantoor voor velen minder als een thuis. Dit is precies waar de kracht van hospitality naar voren komt. "Een goede hospitality-professional voegt niet alleen een gouden randje toe aan de ontvangst en gastbeleving, maar versterkt ook de algehele dienstverlening van een bedrijf, inclusief het aantrekken van nieuw talent", zegt Petra de West van HEYDAY Hospitality.

HvA Jakoba Mulderhuis (JMH)

Hogeschool van Amsterdam werkt aan inclusieve rustruimtes

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil werk maken van meer inclusief ruimtegebruik op haar campussen. Volgens een recent advies zijn er meer 'bezinningsruimtes' en prikkelarme ruimtes nodig om alle studenten en medewerkers een plek te geven waar zij zich thuis kunnen voelen.

De 'kale' kantine (Foto: Marlene Mahn) en artist impressions (bureau MNDAY).

Verbouwing kantine Hogeschool Saxion: van inspiratieloze plek naar 'Lobi'

De kantine van het Ko Wierenga-gebouw van Hogeschool Saxion ondergaat deze zomer een metamorfose. De vernieuwde kantine moet een sfeervolle omgeving worden waar studenten en medewerkers graag eten, overleggen, werken en studeren.