3 bijzondere werkplekken van schoonmakers en glazenwassers

3 bijzondere werkplekken van schoonmakers en glazenwassers

Van dierentuinen en musea tot aan meer dan 100 meter boven de grond: als schoonmaker of glazenwasser kom je regelmatig op plekken die voor het 'gewone publiek' gesloten blijven. Service Management gaat op zoek naar de meest bijzondere werkplekken.

Wilma werkt op Apenheul

Het is misschien wel de grootste droom van menig kind: werken tussen de gorilla’s en orang-oetans bij Apenheul. Met een baan als schoonmaakmedewerker kan die droom zomaar eens werkelijkheid worden. Daar is Wilma Vermeer het levende bewijs van. Namens Carea facilitaire dienstverlening werkt zij namelijk in het Apeldoornse apenpark.

Martijn werkt bij het Rotterdamse Depot Boijmans van Beuningen

Martijn van Schie (rechts op de foto) werkt als “manusje van alles” bij Romaro Schoonmaakgroep. Van vloeronderhoud en industriële reiniging tot aan abseilend glazenwassen: hij doet het allemaal. Zo hangt hij ook regelmatig samen met zijn collega Kamiel bij het Rotterdamse Depot Boijmans van Beuningen aan het plafond.

Vincent werkt op 130 meter hoogte

Veel mensen vragen zich weleens af hoe ze hun ramen op de eerste verdieping moeten wassen. Voor mensen in een woontoren is het schoonmaken van de buitenramen helemaal geen optie. Daar weet Vincent Strubbe alles van. Hij werkt als meewerkend voorman glasbewassing bij Degenaar Gevelonderhoud (onderdeel van Gom Specialistische Reiniging) op een aantal hoge torens. “We doen ongeveer zeven dagen over De Kroon.”

Heb jij ook een bijzondere werkplek?

Werk jij in de schoonmaak of glasbewassing en heb je ook een bijzondere werkplek waar je graag meer over vertelt? Stuur dan een mailtje naar ronaldbruins@vmnmedia.nl en wie weet zien we jou binnenkort terug in de rubriek 'De Werkplek Van...'