Meeste schoonmaakbedrijven willen indexatiepercentage van 4 tot 6 procent

Meeste schoonmaakbedrijven willen indexatiepercentage van 4 tot 6 procent

Hoe kijken bedrijven in de schoonmaakbranche aan tegen het vaststellen en voorleggen van een indexatiepercentage bij hun opdrachtgevers? Branchevereniging SIEV hield een poll op haar LinkedIn-pagina.

Als de kosten stijgen door bijvoorbeeld inflatie, dan kunnen bedrijven hun prijzen aanpassen. Zij kunnen de prijsontwikkeling in de markt als uitgangspunt nemen en zo de prijs indexeren. Branchevereniging SIEV was benieuwd hoe de schoonmaakbranche hier tegenaan kijkt en zette een poll uit. De stelling luidde: 'Welke indexatiepercentage ga jij voorstellen bij je opdrachtgevers?'

Actie ondernemen

Bij de stemming was er keuze uit vier opties: niet indexeren, een indexatie tussen 1-3 procent, een indexatie tussen 4-6 procent en tot slot een indexatie tussen 7-9 procent. Uit de stemming bleek dat de meeste SIEV-leden actie willen ondernemen. De meeste stemmen (47 procent) gingen naar de derde optie: tussen 4 en 6 procent. Daarna volgde de optie ‘indexatie tussen 7-9 procent’ met 40 procent. De eerste twee keuzemogelijkheden, niet indexeren en een indexatie tussen 1-3 procent, leverden beide 7 procent van de stemmen op.