CBS: omzet schoonmaakbranche fors gestegen

CBS: omzet schoonmaakbranche fors gestegen

Deze week maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de omzetcijfers voor het eerste kwartaal van 2023 bekend. Daaruit wordt duidelijk dat de omzet van de zakelijke dienstverlening fors is gestegen met bijna 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in de schoonmaaksector zien we deze stijging terug.

Als verklaring voor de forse omzetstijging geeft het CBS de hogere prijzen. De stijging dit jaar volgt de trend, want de omzet in de zakelijke dienstverlening groeit al twee jaar op rij met dubbele cijfers. De grootste stijging zagen we dit kwartaal in de reisbranche met 46 procent. Nu de coronapandemie op zijn retour is en mensen weer volop op reis gaan, is dat niet zo gek. Ook de beveiliging staat hoog in de lijst met een omzetgroei van 33 procent.

Stijging schoonmaak bovengemiddeld

De schoonmaak laat een omzetstijging van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zien. Daarmee doet de schoonmaakbranche het dus bovengemiddeld. Het CBS stelt dat het vertrouwen van ondernemers van zakelijke dienstverlening is gestegen. Wel blijft het personeelstekort problematisch voor een groot deel van de ondernemers in het uitvoeren van de activiteiten.

Lees meer over