Geen schoonmaakbedrijven failliet in juli

Geen schoonmaakbedrijven failliet in juli

Goed nieuws voor de schoonmaakbranche: er zijn in juli geen schoonmaakbedrijven failliet gegaan. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het is alweer een tijd geleden dat de teller op nul stond. De laatste keer dat er geen enkel schoonmaakbedrijf failliet verklaard werd, was in mei 2022. Vorige maand moesten drie schoonmaakbedrijven de deuren sluiten.

Daling faillissementen

Deze daling volgt de trend wat betreft de algemene faillissementscijfers. In juli gingen er namelijk 49 bedrijven minder failliet dan de maand ervoor. Dat is een daling van 16 procent. De afgelopen maanden was er juist een lichte stijging te zien, maar al met al fluctueert het aantal faillissementen aanzienlijk. Ook is het aantal faillissementen al 15 maanden op rij hoger dan in dezelfde maand van het jaar ervoor.

Bouwnijverheid

In juli vielen de meeste faillissementen in de bouwnijverheid met 39 bedrijven die de deuren moesten sluiten. Relatief gezien vielen de meeste faillissementen in de horeca, net zoals in juni.