Tennant: Zet technologie in om schoonmaakkosten omlaag te brengen

Tennant: Zet technologie in om schoonmaakkosten omlaag te brengen

Een schone werkplek is voor veel medewerkers belangrijk. Dat betekent werk voor schoonmaakbedrijven, alleen heb je wel personeel nodig om die klus te kunnen klaren én de kosten betaalbaar te kunnen houden. Tennant ziet kansen voor deze uitdagingen en zet enkele tips op een rij.

De producent van vloerreinigingsoplossingen voor professionele schoonmaakbedrijven adviseert allereerst om ervoor te zorgen dat de beschikbare apparatuur up-to-date is om zo de productiviteit te vergroten. “Oude, falende apparatuur kan leiden tot prestatieproblemen.” Het voordeel van nieuw apparatuur is dat deze gemakkelijker te onderhouden en, mocht dat aan de hand zijn, te repareren. Je voorkomt namelijk dat je moet wachten op onderdelen voor oudere machines die mogelijk niet meer of slecht leverbaar zijn.

Nieuwe technologie

Nog een voordeel: nieuw apparatuur is voorzien van de nieuwste technologieën en mogelijkheden die leiden tot efficiënt en grondiger reinigen. Zelfs grote gebouwen hebben kleinere, krappe ruimtes. De traditionele dweil + emmer kunnen in de kast blijven, want zo zegt Tennant: “Vooruitgang in gemechaniseerde vloerreinigingstechnologie heeft een nieuwe generatie microwassers gecreëerd die speciaal zijn gebouwd om krappe ruimtes aan te kunnen, met smalle borstelbreedtes. “ De schrobmachines zijn vaak intuïtief te leren en beschikbaar tegen een prijs die past bij elk schoonmaakbedrijf.

Autonoom

Er zijn autonome mobiele robots op de markt, die gebruikmaken van geavanceerde kunstmatige intelligentie. De robotachtige vloerreinigingsmachines gaan met een druk op de knop op pad en aan de slag en kunnen veilig door dynamische binnenruimtes navigeren, zelfs om objecten en mensen heen. Het voordeel hiervan is dat de machine zo werk uit handen neemt van de schoonmaker, die zich kan concentreren op complexere schoonmaaktaken.

Data verzamelen

Steeds meer apparaten bevatten sensoren waarmee zij data kunnen verzamelen, bijvoorbeeld over welke schoonmaakwerkzaamheden op dat moment gewenst zijn. Dit komt de efficiëntie ten goede. Je maakt schoon waar op dat moment ook behoefte aan is.

Aantrekkelijk voor werknemers

Tennant noemt verder dat schoonmaakrobots een aanzuigende werking op werknemers kan hebben en dat robotica en automatisering niet tot de gedachte hoeft te leiden dat dit de menselijke schoonmaker overbodig maakt. Integendeel. Moderne vloerreinigingsmachines verlichten vervelende en repetitieve vloerreinigingslasten en stellen werknemers in staat effectiever en productiever te zijn. “Ze bieden zelfs carrièremogelijkheden om technologiemanagers te worden. Bovendien zijn werknemers die door een krappe arbeidsmarkt worden gesterkt op zoek naar bedrijven die hen de mogelijkheid bieden om met de beste en meest geavanceerde technologieën te werken.”