3 voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

3 voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker. Ook in de schoonmaakbranche wordt er meer en meer aandacht besteed aan mens én milieu. Niet zo gek dus, dat ecologische schoonmaakproducten terrein lijken te winnen. Twijfel je nog aan de overstap naar ecologisch? Met deze drie voordelen ben je zó verkocht.

Beter voor het milieu

Ecologische schoonmaakmiddelen bevatten geen chemische stoffen, waardoor ze biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor zijn ze dus onschadelijk voor het milieu. Bij traditionele schoonmaakmiddelen is dit niet het geval. De chemische stoffen die hierin zitten, komen in het milieu terecht, bijvoorbeeld doordat het sop buiten wordt weggegooid of door het toilet wordt gespoeld.

Beter voor jouw gezondheid

Als je het niet voor het milieu doet, doe het dan voor jezelf! Chemische schoonmaakmiddelen bevatten allerlei schadelijke stoffen, die irritaties of luchtwegproblemen kunnen opleveren. Soms kan verkeerd gebruik van chemische middelen zoals bleek zelfs fataal zijn. Als je schoonmaakt met een ecologisch schoonmaakmiddel, is het geen probleem als je per ongeluk een beetje inademt, en krijg je geen last van een geïrriteerde huid.

Geen blijvende vlekken in je kleding

Je kent het wel: ben je de hele middag druk aan het poetsen geweest om de badkamer vlekvrij te krijgen, zie je dat er gigantische witte bleekvlekken in je broek of trui terecht zijn gekomen. Die kunnen de prullenbak in. Ecologische schoonmaakproducten bevatten geen bleek of andere agressieve ingrediënten, waardoor er geen blijvende vlekken in je kleding ontstaan als er per ongeluk een druppeltje op terechtkomt.

MVO-onderzoek

Wij zijn enorm benieuwd wat er momenteel in de schoonmaakbranche gebeurt op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen! Maak jij bijvoorbeeld al gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen? En op welke andere manieren besteden jullie aandacht aan mens en milieu? Wij horen het graag! En we zouden het dan ook enorm op prijs stellen als jullie mee willen werken aan het jaarlijkse MVO-onderzoek van Service Management. De vragenlijst vindt u hier. Bedankt alvast!