Miele: speciale programma's voor beschermende uitrusting

Miele: speciale programma's voor beschermende uitrusting

Miele heeft in zijn was- en droogautomaten speciale programma's geïntroduceerd voor maximaal vijf complete beschermende uitrustingen of vier chemicaliënbestendige pakken.

Voor de reiniging van beschermende kleding van brandweer en hulpverleningsdiensten geldt hetzelfde als wanneer deze diensten uitrukken, stelt Miele. “Snelheid, flexibiliteit en  hygiëne zijn ook vereist als het gaat om de reiniging en verzorging van broeken, overjassen en chemicaliënbestendige pakken. In slechts tweeënhalf uur zorgen onze was- en droogautomaten voor schoon, geïmpregneerd en gedroogd textiel. Daarbij worden tegelijkertijd de kwetsbare reflecterende strepen zeer behoedzaam behandeld.”

Speciaal wasprogramma
Miele introduceert speciale programma’s voor maximaal vijf complete beschermende uitrustingen of vier chemicaliënbestendige pakken (al naar gelang de grootte van het apparaat). “Deze passen zich zo aan alle vereisten bij brandweer en andere hulpdiensten aan.” Er zijn volgens de fabrikant ook extra programma’s voor reddingsdekens, beschermende maskers en uitgaansuniformen. “De wasautomaten kunnen bijvoorbeeld wassen en aansluitend impregneren. Maar indien gewenst is het ook mogelijk om alleen het wasprogramma of het impregneren te selecteren.”

199 geheugenposities
Die laatste optie wordt na afloop geactiveerd in de droogautomaat. De apparaten met de vrij programmeerbare Profitronic M-besturing beschikken over in totaal 199 geheugenposities voor speciale toepassingen. “Hierbij kunnen specifieke parameters worden gewijzigd zoals waterniveau, temperatuur of het moment waarop was- en impregneringsmiddelen worden gedoseerd.
Tijdens het wassen en drogen beschermt de gepatenteerde SoftCare-trommel het wasgoed. Door de honingraatvormige structuur ontstaat bij het wassen een waterfilm tussen trommel en textiel, en bij het drogen een luchtlaag, waardoor het textiel gemakkelijker glijdt.”

Mechanisch effect gereduceerd
De afgeronde kanten van de SoftLift-trommelribben zorgen er volgens Miele in alle droogautomaten voor dat het mechanisch effect op jassen en broeken dat ontstaat bij het droogproces, wordt gereduceerd. “Sensoren die zijn geïntegreerd in de trommelribben meten het restvochtpercentage in de beschermende kleding en controleren of de geselecteerde drogingsgraad is bereikt. De droogautomaten met het gepatenteerde Air Recycling Plus-systeem zorgen er ook voor dat de grotendeels luchtdichte jassen en broeken gegarandeerd overal worden gedroogd –zelfs aan de binnenkant van het meerlaags textiel.”