Tork Natural handdoeken en toiletpapier zijn zacht en duurzaam

Tork Natural handdoeken en toiletpapier zijn zacht en duurzaam

Voor de algemeen bruine duurzame papieren handdoeken en toiletpapier is een stijlvol alternatief gekomen. Voor de nieuwe Tork Natural hygiëneproducten hebben experts ruw in zacht veranderd en kwaliteit een nieuwe kleur gegeven. De handdoeken en toiletpapier zijn bovendien gemaakt van volledig gerecyclede vezels.

Tork gebruikt al jaren gerecyclede materialen voor haar producten. “Nu meer mensen vanuit huis werken en bedrijven steeds meer overschakelen naar papierloos werken, is er minder aanbod van gerecycled kantoorpapier”, legt Tomas Gandemo, Global Brand Innovation Manager bij Tork uit. “We gingen op zoek naar alternatieve vezelbronnen. Met de explosieve groei van e-commerce is het aanbod van gebruikte kartonnen dozen wereldwijd gestegen. Daarom is Tork overgestapt op het gebruik van deze gerecyclede dozen als een van die vezelbronnen.”

Het nieuwe tissuepapier van Tork is gemaakt van 100 procent gerecyclede vezels. 30 tot 35 procent is afkomstig van gebruikte golfkartonnen dozen zoals verzenddozen. De rest is afkomstig van andere gerecyclede vezelbronnen, zoals gesorteerd kantoorpapier. Alle producten zijn FSC® en EU Ecolabel gecertificeerd.

PaperCircle

De producten uit de Tork Naturel serie zijn zacht en hebben dezelfde kwaliteit als vergelijkbare Tork Advanced producten. Hierdoor hoeven klanten niet meer te kiezen tussen duurzaamheid en prestaties. Praktisch is dat alle producten uit deze lijn compatibel zijn met Tork PaperCircle: ’s werelds eerste recyclingservice voor papieren handdoeken. Bedrijven kunnen gebruikte papieren handdoeken inzamelen, zodat ze kunnen worden gerecycled tot nieuwe tissueproducten. Hierdoor verandert afval in een hulpbron.

Uit gebruikersonderzoek onder kantoormedewerkers en restaurantbezoekers in april 2022 in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk blijkt dat de meeste respondenten (83 procent) het ermee eens zijn dat het aanbieden van papieren handdoeken in een natuurlijke kleur, gemaakt van volledig gerecycled materiaal, een goede manier is voor een restaurant om hun betrokkenheid bij het milieu te tonen.

Lees ook: