Interclean Amsterdam 2022: dit zijn de thema's

Interclean Amsterdam 2022: dit zijn de thema's

Interclean Amsterdam keert in 2022 eindelijk terug naar de Nederlandse hoofdstad voor een nieuwe editie van 's werelds grootste schoonmaak- en hygiëne beurs. Van 10 tot en met 13 mei opent RAI Amsterdam de deuren voor schoonmaakprofessionals uit meer dan 140 verschillende landen.

De organisatie van Interclean Amsterdam 2022 heeft bekend gemaakt welke thema's de boventoon zullen voeren op de schoonmaakvakbeurs: Operationele efficiëntie, Gezondheid & Hygiëne, Technologische ontwikkelingen en Duurzaamheid.


Technologieën die de toekomst van de schoonmaak zullen bepalen

Robotica is zeker geen nieuw segment voor Interclean Amsterdam, maar de recente ontwikkelingen van fabrikanten volgen elkaar in rap tempo op. Waar geautomatiseerde reinigingsmachines ooit een opwindende maar dure oplossing waren, zijn ze inmiddels niet meer weg te denken voor veel verschillende toepassingen en oplossingen. Het is een voortdurende schoonmaakinnovatie waar bedrijven op de hoogte van moeten blijven om goede keuzes voor de toekomst te kunnen maken.

De Robot Arena op Interclean Amsterdam 2022 biedt bezoekers niet alleen de kans om de nieuwste robots in actie te zien, maar ook om een ​​praktische demonstratie uit de eerste hand te krijgen van wat de nieuwe generatie robots voor hen kan doen.

Gezondheid en hygiëne

COVID-19 zorgt voor nieuwe uitdagingen, vereist nieuwe manieren van werken in alle sectoren en nieuwe hogere eisen zullen blijven bestaan.

Terwijl werkafspraken zich blijven ontwikkelen en de concurrentie om goed personeel te werven toeneemt, vormen betere arbeidsomstandigheden, waaronder een gezonde omgeving en de nieuwste technologie, een essentieel onderdeel van het nieuwe wervingslandschap.

De concurrentie om goed personeel te werven neemt toe

Ergonomische apparatuur, Cobotics en exoskeletons maken nu naast meer traditionele reinigingsmethoden steeds vaker deel uit van de moderne schoonmaakprocessen en zullen de komende jaren terrein winnen. Op de beurs zullen een aantal vooruitstrevende toepassingen te zien zijn.

Software die de operationele efficiëntie stimuleert

In 2016 is het Management & Mobility paviljoen op de schoonmaakvakbeurs geïntroduceerd, een gedeelte van de beurs dat gewijd is aan exposanten die software en apps ontwikkelen die de schoonmaakproductiviteit en efficiëntie stimuleren. Management & Mobility is sindsdien nog belangrijker geworden en daarom zal het paviljoen in 2022 weer prominent aanwezig zijn.


Duurzaamheid zal centraal staan ​​in elk segment

Het Zero Waste Lab en Facility Inspiration Event vormen tijdens Interclean Amsterdam 2022 het centrum van de duurzaamheidtrends. Met minder dan 10 jaar om een ​​klimaatcatastrofe te voorkomen, werken schoonmaakbedrijven al hard aan het invoeren van duurzame manieren van werken - van afvalbeheer tot groen schoonmaken.

De circulaire economie, verantwoorde producten en hulpbronnenbeheer zullen de rode draad zijn die veel van de innovaties die op Interclean Amsterdam 2022 te zien zijn, met elkaar verbindt.

Het Healthcare Cleaning Forum keert terug

Na de succesvolle introductie in 2018, zet het Healthcare Cleaning Forum in 2022, die op donderdag 12 mei zal plaatsvinden, belangrijke discussies voort rondom het schoonmaken van ziekenhuizen en infectiepreventie – georganiseerd in samenwerking met topexperts als Prof. Didier Pittet, Alexandra Peters, Prof. Martin Kiernan en Prof. Pierre Parneix.