Facto Congres 21 september (Thema: Futureproof Workplace) meer dan 325 deelnemers

Facto Congres 21 september (Thema: Futureproof Workplace) meer dan 325 deelnemers

Op donderdag 21 september is het tijd voor het jaarlijkse Facto Congres, net als vorig jaar in De Woonindustrie in Nieuwegein. Tijdens het congres zijn meer dan 325 FM-professionals aanwezig.

Het Facto Congres bestaat net als vorige edities uit een plenaire opening en sluiting. Daartussen zijn er in drie rondes parallelle presentaties. In totaal worden 10 presentaties aangeboden.

Programma Facto Congres op 21-9 a.s.

Op het congresprogramma, dat net als in 2022 wordt geleid door de energieke dagvoorzitter Suzan Vink, staan dit jaar de volgende onderdelen:

PLENAIRE KEYNOTES

Keynote 1. De Mentale Reset, door dr. Elke Geraerts, neuropsycholoog
Keynote 2. Succesvol falen: stilstaan is vooruitgaan, door Niels Thijssen, topsportcoach

PARALELLE SESSIES (iedere congresbezoeker kan aan 3 sessies naar keuze deelnemen)

Meer informatie over Facto Congres op 21-9 a.s.

Zie de speciale congreswebsite voor de actuele stand van zaken en aanmelden.
Kom je met meer collega's? Profiteer dan van de aantrekkelijke collegakorting van 150 euro pp..

Samenwerken en interactie op hybride werkplek | Trends, best practices en tips voor FM

Samenwerken en interactie op hybride werkplek | Trends, best practices en tips voor FM

Sinds het hybride werken is de rol van het kantoor veranderd. De redenen om naar kantoor te gaan verschillen per individu. Waar de één naar kantoor gaat voor een vergadering, de lekkere koffie of een fijne concentratieplek, komt de ander naar kantoor voor het sociale aspect met collega's. Maar hoe faciliteer je een sociale werkplek, ingericht voor samenwerking en interactie?

Stanford-econoom: 'Hybride werk is win-win voor productiviteit, prestaties en retentie'

Stanford-econoom: 'Hybride werk is win-win voor productiviteit, prestaties en retentie'

Hybride werkers die twee dagen per week vanuit huis werken zijn net zo productief, ontwikkelen zich in hun loopbaan en zijn minder geneigd om ontslag te nemen. Dit concludeert Stanford-econoom Nicholas Bloom op basis van overtuigend bewijs uit het grootste onderzoek onder thuiswerkende professionals.

Teun Wartenbergh, Hoofd Vastgoed ASML: ‘Als hier iedere dag meer dan 100 mensen werken dan is deze hub qua afmetingen wat ons betreft geslaagd.'

ASML opent hub (4.000 m2) in Den Bosch: 17 vragen aan Hoofd Vastgoed Teun Wartenbergh

Chipmachinefabrikant ASML heeft dit voorjaar een nieuw kantoor in Den Bosch in gebruik genomen. Een gesprek met Hoofd Vastgoed Teun Wartenbergh over de achtergronden, opzet en inrichting van de hub in 17 vragen.

Franks Smits, hoofd Concernhuisvesting NS en Marloes Coppes, landelijk stakeholdermanager huisvesting en facilitair bij NS.

NS past kantoorinrichting aan: minder arbo-werkplekken, meer samenwerk- en overlegruimtes

NS is bezig met een optimalisatie van de werkomgeving. Concrete aanpassingen zijn het invoeren van een zonering, het aanbrengen van akoestische verbeteringen en het realiseren van belcellen en focus/bila-ruimtes voor 1 of 2 personen. 'Vroeger was het gebruikelijk dat je acht uur per dag naar kantoor ging om achter je pc te zitten en te werken. Dat is niet meer zo.'