Schoonmaker van het Jaar Frits Bronstijn schittert in WNL: Goedemorgen Nederland

Schoonmaker van het Jaar Frits Bronstijn schittert in WNL: Goedemorgen Nederland

Frits Bronstijn stond 20 september nog te stralend op het podium in het Fulcotheather in IJsselstein nadat hij was uitgeroepen tot Schoonmaker van het Jaar 2023. De volgende ochtend vertelde hij in het televisieprogramma WNL: Goedemorgen Nederland dat hij blij is met deze titel en dat hij zijn werk "grandioos" vindt.

Bronstijn werkt ruim tien jaar bij Succes Schoonmaak in Volendam. Zijn leidinggevende, regiomanager TreinSchoon/Succes Schoonmaak Frank Jonker vertelde eerder al dat het enthousiasme van de schoonmaker geen grenzen kent. “Ik moet regelmatig op de rem trappen, anders loopt hij zichzelf voorbij.”  In het oordeel van de jury stond onder meer: “Frits is zeer betrokken, heeft veel kennis, is mantelzorger voor zijn vader en heeft een radiozender waarmee hij op zaterdagochtend Volendam blij maakt met Nederlandtalige muziek. Zijn betrokkenheid, kennis van zaken en het 100 procent goed willen doen, dat is Frits.”

Frits Bronstijn vindt zijn werk grandioos.

Daags na de bekendmaking van de winnaar van de Schoonmaker van het Jaar 2023 schitterde Bronstijn in het televisieprogramma. Hij benadrukte daarbij het belang van zijn werk dat hij verricht in het Amsterdamse openbaar vervoer. “Als je op een smering station komt, is dat niet aantrekkelijk voor de reizigers.” Hij pakt altijd eerst de vloer aan, en als die tiptop in orde is, richt hij zijn aandacht op onder andere de wanden en vuilnisbakken. “Ik vind het werk dat ik doe grandioos.”

Respect voor schoonmakers

In de studio klonk niets dan lof voor de winnaar (“Mensen die vaak gebruikmaken van het Amsterdamse openbaar vervoer zich gelukkig mogen prijzen want daar maakt hij vooral schoon) en over schoonmakers in het algemeen. “Veel respect voor schoonmakers, zij zijn super belangrijk.”