Medewerker huishoudelijke dienst maakt veel mee in het HagaZiekenhuis 

Medewerker huishoudelijke dienst maakt veel mee in het HagaZiekenhuis 

In de serie 'Hoe gaat het?' van Omroep West spreekt presentator Fred Zuiderwijk spontaan mensen aan in de hal van het HagaZiekenhuis in Den Haag. In de eerste aflevering komt ook iemand van de huishoudelijke dienst aan het woord. Hij geeft aan dat hij in zijn loopbaan al veel en ook heftige dingen heeft meegemaakt.

In de eerste aflevering komt een keur aan onderwerpen, en daarmee ook emoties, voorbij. Zo vertelt een jonge drumfan dat hij buisjes in zijn oren krijgt, uiten dochters emotioneel hun zorgen omtrent hun ouder en komt een zeer positieve vrouw aan het woord die dapper doorgaat na het overlijden van haar man.

Heftige gebeurtenis

Zuiderwijk spreekt ook een medewerker van de huishoudelijke dienst aan, die al 23 jaar in dienst. In al die jaren heeft hij van alles meegemaakt, beaamt de medewerker aan presentator Zuiderwijk. Hij maakt couveuses schoon en brengt bijvoorbeeld kinderen naar de ok. Op de vraag wat hem het meest is bijgebleven, verhaalt de man over het overlijden van een moeder. “Ze heeft nog net haar kind een uur kunnen vasthouden is daarna overleden.” Een heftige gebeurtenis. Hij vervolgt: “En dat voor iemand van de huishoudelijke dienst.” Op zijn beide armen en zijn borstkas staan tatoeages met speciale betekenissen. Ook het verhaal achter deze versierselen doet hij uit de doeken aan Zuiderwijk.

Het fragment van de medewerker huishoudelijke dienst begint bij 11.33 minuten.