Nieuwste innovaties en aandacht voor kwalitatieve schoonmaak bij succesvolle Interclean China

Nieuwste innovaties en aandacht voor kwalitatieve schoonmaak bij succesvolle Interclean China

Van 18 tot en met 20 oktober vond de grootse schoonmaakbeurs Interclean weer plaats. Dit jaar hostte China de beurs in de Chongqing International Convention and Exhibition Centre voor ruim 5500 bezoekers uit binnen- en buitenland. Bijna honderd exposanten prezen hun nieuwste innovaties aan en de bezoekers hadden alle gelegenheid om te netwerken en de nieuwste ontwikkelingen in de schoonmaakbranche te zien.

De directeur van Interclean Global Events, de oragnisatie die ook de Interclean Amsterdam organiseert, Robert Stelling reageert enthousiast op weer een geslaagde editie van de beurs: “We zijn erg blij met de opkomst bij de Interclean China 2023. De beurs dit jaar was kleiner vergeleken met de vorige editie en de Interclean Amsterdam, maar het voorzichtige economische klimaat nam het enthousiasme en de opwinding voor de aanwezigen zeker niet weg. We moeten onthouden dat de markt er post Covid heel anders uitziet. Maar het stimuleert juist ook om nieuwe kansen te benutten in de schoonmaak- en hygiënesector. Al met al was er tijdens de beurs een geweldig optimisme te voelen.”

Innovatie en facilitaire partnerschappen

Stelling vervolgt: “Mensen van over de hele wereld kwamen bijeen bij de Interclean China om de nieuwste producten, diensten en faciliteiten te ontdekken die de toekomst worden van de wereld van hygiëne en schoonmaak. Hoog op de agenda stonden de innovatieve ontwikkelingen in slimme technologie en het najagen van relaties met andere spelers in het facilitaire veld. Het is geweldig om weer zaken te doen in China en iedereen was blij weer terug te zijn in dit land na een lange pauze. Een show als de Interclean is daarbij het perfecte evenement om te netwerken met experts uit de sector, leveranciers, ontwikkelaars en exporteurs. Ik weet zeker dat deze unieke ervaring zal leiden tot enerverende samenwerkingen en partnerschappen in de toekomst.”

Kwalitatief schoonmaken

Naast de expositie was er ook ditmaal ruimte voor interessante kennissessies van experts uit de schoonmaak. Hierin kwamen onder andere de toekomst van de schoonmaak, nieuwe technologie en best practices aan bod, waarbij de nadruk lag op kwalitatief schoonmaken in verschillende industrieën. Daarnaast konden de bezoekers kennis maken met internationaal bekende professionals uit de industrie. Ten slotte waren er nog enkele highlights voor de aanwezigen, waaronder het Healthcare Cleaning Forum, een International Cleaning Industry Exchange Meeting en excursies naar verschillende eindgebruikers in de regio.

Interclean Amsterdam 2024

Het kernwoord waarmee de beurs in China dit jaar samengevat mag worden is ‘internationalisatie’.  Zoals altijd zet de Interclean, of die nu in China of Amsterdam plaatsvindt, vol in op het samenbrengen van zoveel mogelijk mensen uit de schoonmaakindustrie vanuit de hele wereld. Dat is tijdens dit evenement meer dan goed geslaagd. Daarom nodigt de organisatie iedereen ook uit om de volgende Interclean Amsterdam zeker in de agenda te zetten. Deze vindt plaats  van 14 tot en met 17 mei 2024.

Lees ook: