Vebego is genomineerd voor de Zuidas Duurzaamheidsprijs        

Vebego is genomineerd voor de Zuidas Duurzaamheidsprijs        

Vebego is genomineerd voor de publieksprijs van de Zuidas Duurzaamheidsprijs. De nominatie is vanwege haar initiatieven voor meer inclusie en het stimuleren van andere bedrijven om dit ook te doen. "Als organisatie bieden we iedereen een rol van betekenis aan; aanpakkers noemen wij ze graag. Deze kennis en ervaring delen we graag met alle bedrijven in Zuidas."

De winnaars van de tweede editie van de Zuidas Duurzamheidsprijs worden donderdag 9 november bekendgemaakt. Er zijn in totaal zes categorieën, waarbij Vebego meedingt naar een prijs in de categorie Maatschappij & Economie. De overige categorieën zijn: Mobiliteit & Logistiek, Water & Groen/ Openbare ruimte, Circulariteit & Afval, Gebouwen & Energie en Algemeen/Klimaat. De inzendingen maken ook kans op het winnen van de Publieksprijs. Een stem uitbrengen kan tot en met 1 november.

Vebego wil graag een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Manager Sven Bloem: “Momenteel bestaat 14 procent van ons personeelsbestand uit mensen met een arbeidsmarktachterstand en dat cijfer willen we de komende jaren verdubbelen. Ook willen we samen met andere bedrijven kijken hoe wij de wijk socialer kunnen maken.” Vebego-directeur Roy Ploum vult aan: “Mijn passie en doel zijn om Zuidas inclusiever te maken. Door meer begrip te kweken, kunnen we sterke verbindingen creëren en een gevoel van eenheid bevorderen.” Hij benadrukt dat Vebego openstaat voor samenwerking en graag anderen op weg wil helpen en de mogelijkheden te verkennen. “Samen kunnen we creatief en proactief nadenken over hoe we een positieve impact kunnen maken.”

Duurzaam project in Zuidas

De Zuidas Duurzaamheidsprijs is een initiatief van Amsterdam Zuidas, Green Business Club Zuidas en Hello Zuidas. Het is de opvolger van het Duurzaamheidsverslag Zuidas dat acht jaar lang georganiseerd. Ieder duurzaam project in Zuidas kan zich aanmelden of laten nomineren. Zuidas Duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt aan de – door de vakjury beoordeelde – meest inspirerende initiatieven in de verschillende categorieën. Insteek van de wedstrijd is om duurzame initiatieven een podium te bieden en daarmee een inspiratie zijn voor nieuwe initiatieven.