Roy Ploum van Hago Next naar Vebego International

Roy Ploum van Hago Next naar Vebego International

Roy Ploum is geen directeur meer van Hago Next. Na vier jaar maakt hij een opstap naar het directeurschap bij Vebego International, met de aandachtsgebieden sales, marketing en innovatie.Wie werkt waar in de schoonmaak?In dit overzicht alle carrièreveranderingen in de schoonmaak op een rij. 

“In deze rol ga ik me bezighouden met het versterken van de verbinding tussen onze bedrijven”, stelt Ploum. “Ook adviseer ik bedrijven en collega’s op het gebied van sales, marketing, innovatie en de kansen die duurzaamheid biedt, bijvoorbeeld door op een andere manier naar uitdagingen te kijken.”  Voor Hago Next was Ploum al werkzaam voor Vebego International. Als business developer en als manager marketing en communicatie. Dus zijn nieuwe werkveld is niet compleet nieuw voor hem. Weer daarvoor zat hij bij Tence Uitzendbureau.

Maak digitalisering leuk

In zijn rol bij Hago Next deed hij mee aan een webinar dat we hielden over de digitalisering in de schoonmaak. Daarbij had hij er begrip voor de huidige generatie schoonmakers zich best zorgen maakt over de snelheid waarmee alles verandert. “Ik denk dat iedereen het eng vindt. Als we schoonmakers hadden die 10 of 11 jaar oud waren dan vond niemand het eng. Maar we hebben met een populatie te maken die ieder jaar ouder wordt en ze zijn heel erg bang voor wat er met digitalisering gebeurt. De visie die wij hebben is: maak het schoonmaakwerk leuker en gemakkelijker. Als je die visie hebt en hoog houdt, dan verdwijnt de visie van controle veel gemakkelijker naar de achtergrond.”

Smartphone met applicaties

Men vindt controle vaak maar eng, stelde Ploum.  “Al mijn schoonmakers hebben een smartphone met applicaties. Ze kunnen eigen middelen en materialen bestellen, opdrachten geven, koffievlekken melden en meer van dat soort dingen. We werken daar inmiddels een jaar of zes mee en dan zie je dat men het nu ook logisch vindt om de urenregistratie via de app te doen. Dan is het dus geen controle meer, maar het werk wordt leuker en gemakkelijker.”

LEES OOK
Webinar over digitalisering in de schoonmaak gemist? Kijk hem nu terug!
Roy Ploum nieuwe directeur van Hago Next