Alpheios krijgt opnieuw certificaat Great Place to Work

Alpheios krijgt opnieuw certificaat Great Place to Work

Met trots heeft schoonmaakorganisatie Alpheios wederom het certificaat Great Place to Work in ontvangst genomen. "Wij doen hard ons best om voor al onze Alpheios collega's een fijne werkomgeving te creëren. Zo'n titel is voor ons heel belangrijk en een geweldige waardering."

Een organisatie kan een certificaat behalen door een medewerkersonderzoek gebaseerd op het Trust Index te laten uitvoeren. Dit onderzoek bestaat uit zestig stellingen over verschillende thema’s. Hiermee wordt vertrouwen, trots en plezier in organisaties gemeten. Om het certificaat te kunnen bemachtigen is onder meer een score van zeventig procent of hoger op de Trust Index nodig. Het certificaat is een jaar geldig.

Bas Gehlen, oud algemeen directeur van Alpheios, steekt zijn blijdschap niet onder stoelen of banken dat zijn bedrijf net als vorig jaar nu wederom het certificaat heeft gekregen. “Onze passie zijn trotse en vitale klanten. Dat kan alleen als wij trots en vitaal zijn. Het Great Place To Work onderzoek geeft daar een helder beeld van. Daarom zijn wij extra blij met de mooie resultaten uit dat onderzoek. Samen trots op de bijdrage die wij mogen leveren voor onze klanten.” Alpheios zorgt met haar assortiment en advies ervoor dat schoonmaakprofessionals hun werk efficiënt en met plezier kunnen doen.

Medewerkers welkom laten voelen

Om nieuwe medewerkers prettig te laten starten, heeft Alpheios een onboarding programma: Blink uit. Het programma bevat presentaties en workshops. Deelnemers leren zo snel het bedrijf en collega’s van allerlei afdelingen kennen. “Je kunt natuurlijk niet bij Alpheios werken zonder verstand te hebben van schoonmaak. Daarom wordt het onboarding programma begeleid door een Cliënt Support medewerker die alles weet van professionele schoonmaak. Methodes, middelen en materialen komen natuurlijk aan bod, maar ook hygiëne en kwaliteit.“

Medewerkersonderzoek

Organisaties met de hoogste scores op de Trust Index maken kans op een plek van Best Workplaces. Een motivatie om dit medewerkersonderzoek te laten uitvoeren is dat een organisatie die dan ook daadwerkelijk het felbegeerde papiertje bemachtigt, hiermee kan aantonen een aantrekkelijke werkgever te zijn. Zeker op een krappe arbeidsmarkt kan het zijn van een great place to work daarom extra waardevol zijn.

Lees ook: