Vebego Cleaning Services blijft zorgen voor graffiti-loze treinen

Vebego Cleaning Services blijft zorgen voor graffiti-loze treinen
Foto: Vebego Cleaning Services

Vebego Cleaning Services mag ook de komende jaren de graffiti verwijderen van de NS-treinen en zo bijdragen aan een optimale reizigersbeleving. Vanaf 1 maart is het nieuwe contract met de NS ingegaan voor in ieder geval 3,5 jaar, met nog eens 6 optiejaren. Een partnerschap waar Vebego erg blij mee en trots op is.

De afgelopen maanden stonden volledig in het teken van de ondertekening van dit contract met NS. De partijen zetten vol in op nieuwe afspraken en beloftes om de dienstverlening zo optimaal mogelijk te maken. Daarvoor werken Vebego Cleaning Services en NS intensief samen als partners. Met veel oog voor de collega’s op de werkvloer en met de teamleiders om te werken aan verschillende verbeterinitiatieven. Om draagvlak te creëren voor de nieuwe afspraken heeft Vebego tijdens vijf roadshows door heel Nederland alle medewerkers geïnformeerd over de doelstellingen van het vernieuwde contract en gesproken over mooie verbeterinitiatieven die het werk nog slimmer, beter én leuker maken. 

Van graffitiverwijdering tot schone kopwasbakken

De schoonmaakmedewerkers maken niet alleen de treinen graffitivrij. Ze zorgen ook voor kopwasbakken op specifieke locaties door het land. Kopwasbakken is een bijzondere term voor bakken die machinisten in staat stellen om de voorruit van de trein schoon te maken. Daarnaast verzorgt Vebego de RNO (Reiniging na een Ongeval) met een dier of persoon. Het contract met de NS heet dan ook Graffiti & Diversen. 

Van vaste teamleiders tot coachend leiderschap

NS is duidelijk tevreden over de dienstverlening van Vebego, anders hadden ze het contract niet verlengd. Maar het schoonmaakbedrijf houdt de lat graag hoog. Daarom hebben ze een aantal belangrijke doelstellingen bepaald. Zo gaan ze met vijf vaste teamleiders in de regio’s werken, zodat ze meer aandacht hebben voor de collega’s op de werkvloer. Het doel is bovendien om steeds meer collega’s vast in eigen dienst te hebben. Ook introduceert Vebego het TROTS-verbeterprogramma, 'van en voor onze collega’s'. Want wie kan de organisatie nu beter voorzien van verbeterideeën dan de collega’s die elke dag boven op het werk zitten? Door de medewerkers eigenaarschap te geven over hun eigen werk, ontwikkeling en verbetering, wil Vebego de operatie stapje voor stapje verder brengen. Zo volgen alle teamleiders en managers een leiderschapsprogramma waarin zij alle handvatten krijgen om een coachend leider te zijn. Dat houdt het werk uitdagend én betekenisvol. 

Lees meer: