Nexaro NR 1500 voldoet als eerste robotstofzuiger aan nieuwste veiligheidsnorm commerciële schoonmaakrobots

Nexaro NR 1500 voldoet als eerste robotstofzuiger aan nieuwste veiligheidsnorm commerciële schoonmaakrobots

De autonome robotstofzuiger Nexaro NR 1500 is de eerste compacte stofzuigrobot ter wereld die voldoet aan de nieuwste internationale veiligheidsnorm IEC 63327 voor commerciële schoonmaakrobots. De norm is eind vorig jaar aangenomen. De naleving van de veiligheidsnorm en de machinerichtlijn 2006/42/EG werd gecontroleerd en bevestigd door het onafhankelijke testbureau TÜV Süd.

Naast de bevestiging voerde het testinstituut een certificering uit, waardoor de Nexaro NR 1500 het GS-keurmerk van TÜV-SÜD mag dragen. Dat betekent dat aan alle eisen van de Duitse productveiligheidswet (ProdGS) is voldaan.

Bevestiging hoge normen

“De Nexaro NR 1500 is ontwikkeld als de eerste robotstofzuiger in zijn soort die voldoet aan de eisen voor de professionele schoonmaak van gebouwen. De certificering van de Nexaro NR 1500 door TÜV Süd bevestigt onze hoge normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit, die altijd de basis hebben gevormd van onze productontwikkeling”, aldus dr. Henning Hayn, algemeen directeur bij Nexaro. “Onze consistente, strategische focus op professionele gebruikers vormt de basis: het doel is om gebruikers in staat te stellen interne processen te vereenvoudigen en de efficiëntie te verhogen door ze geautomatiseerde reinigingsoplossingen aan te bieden. In uitgebreide test runs met onze nationale en internationale partners hebben we laten zien dat het mogelijk is om tegelijkertijd aan zowel strenge internationale veiligheidsnormen, als de specifieke behoeften van onze klanten te voldoen. Het TÜV- certificaat dat is afgegeven voor naleving van de nieuwste veiligheidsnorm IEC 63327 bevestigt onze volledige naleving van de toepasselijke veiligheidsnormen en garandeert dat de Nexaro NR 1500 veilig door het publiek kan worden gebruikt.”

Nexaro op Interclean

Nexaro staat op de Interclean Amsterdam van 14 tot en met 17 mei en neemt ook de NR 1500 mee. Je kunt voor meer informatie over de certificering en productdemonstraties dus altijd langs hun stand lopen. Die vind je in hal 7 op stand 7.116.

Lees meer: