Kärcher komt met nieuwe accu-aangedreven borstelstofzuiger

Kärcher komt met nieuwe accu-aangedreven borstelstofzuiger

Het reinigen van grote tapijten en harde vloeren is een tijdrovende klus. Om daar verbetering in te brengen, lanceert Kärcher haar nieuwe accu-aangedreven CV 60/1 RS Bp Pack Stand-on borstelstofzuiger. Deze machine heeft een prestatievermogen die tot 40 procent meer oppervlakten kan reinigen dan zijn voorganger.

Dikke tapijten of hellingen kunnen vaak lastig zijn voor stand-on borstelzuigers. Dat kost niet alleen tijd, maar heeft ook een negatieve invloed op de reinigingskwaliteit. Daarom is de nieuwe CV 60 uitgerust met een krachtige aandrijfmotor, waardoor de prestaties met 40 procent omhoog gaan en obstakels het werk minder hinderen. Zijborstels zorgen ervoor dat los vuil van de rand voor de zuigunit wordt geveegd en mee wordt opgepakt. Daarnaast is de werkpositie van de gebruiker bij dit model wat meer naar rechts verplaatst, zodat hij of zij nog beter zicht heeft op het werkgebied.

Ergonomisch

Staande machines zijn ergonomisch voor de gebruiker, omdat er minder inspanning nodig is om de stofzuigwerkzaamheden uit te voeren. Het staplatform is verbeterd, waardoor de medewerker vlotter op- en af kan stappen, bijvoorbeeld om vuilnisbakken te legen. Ook is het platform voorzien van ergonomische vering om vermoeidheid bij de gebruiker te minimaliseren. Andere troeven van dit apparaat zijn de intuïtieve bediening, de verbeterde zichtlijnen en het compacte ontwerp. De intuïtieve bediening bestaat uit het EASY Dial concept. Daarmee kun je bijvoorbeeld de snelheid regelen via een draaiknop op het bedieningspaneel, ook tijdens het rijden. Dat is handiger in gebruik dan pedaalbediening. De machine heeft een kleine draaicirkel van 1,3 meter, waardoor hij gemakkelijk manoeuvreert. Dankzij zijn compacte afmetingen kan hij ook in de meeste liften worden vervoerd naar de volgende werkplek in het gebouw. Daardoor kan de nieuwe machine goed ingezet worden in de horeca en voor gebouwen waar men vloeren wenst te reinigen met een minimum tijdsverbruik.

Toegankelijke borstels

De schoonmaker kan het borsteldek uittrekken om snel en eenvoudig de borstels te verwisselen voor gebruik op tapijt, harde vloer en een universeelborstel. Daarbij komt nog een toegankelijke handzuigset met een slang van drie meter. Een HEPA 13 filter zorgt ervoor dat er zeer weinig fijne stofdeeltjes in de omgevingslucht terechtkomen. Servicekleppen aan de voor- en zijkant van het apparaat zorgen voor eenvoudig laden, het snel verwisselen van filterzakken en een gereedschapsloze toegang voor onderhoud.

Lees meer: