Paardekooper introduceert slim plastic recyclingsproces Recylution

Paardekooper introduceert slim plastic recyclingsproces Recylution

Het inzamelen van plastic afval voelt voor bedrijven soms als een verplichting en brengt bovendien vaak kosten met zich mee. Paardekooper laat zien dat dit ook anders kan met Recylution, een slim recyclingproces voor plastic.

Bij Recyclution wordt plastic afval kosteloos ingezameld, gerecycled en verwerkt tot nieuwe producten die vervolgens hun weg weer (terug)vinden naar de klant. Door deze hoogwaardige recycling wordt er minder nieuw plastic gebruikt en levert het bedrijf samen met haar klanten een positieve bijdrage aan het milieu. Het is niet voor het eerst dat Paardekooper komt met een slimme oplossing voor het tegengaan van restafval. Zo zetten ze al een soortgelijke oplossing in binnen de sierteeltsector. Daar verzamelen ze folieafval bij bloemenveilingen en verwerken dat tot nieuwe bloemenhoezen. Wat wel nieuw is bij het nieuwe initiatief, is de inzet van de inzamelingsoplossing bij groothandels, zoals de facilitaire groothandel, verpakkingsgroothandel en technische groothandel.

Plastic afval is geld waard

Ook nieuw is dat klanten met dit systeem niet meer hoeven te betalen voor hun plastic bedrijfsafval, maar er juist geld voor krijgen. Deze aanpak, in combinatie met de productie van nieuwe producten, is volgens Erwin Bouwman, key accountmanager bij Paardekooper, uniek. “Plastic bedrijfsafval is bij ons geld waard. We gebruiken het afval voor het produceren van nieuwe producten die de klant bij ons afneemt.”

Eenvoud is voorwaarde

Recylution werkt volgens Bouwman heel eenvoudig en dat is volgens hem een voorwaarde om circulair verpakken te laten slagen. “We bieden klanten een laagdrempelig en werkbaar recyclingproces. Klanten verzamelen hun plastic bedrijfsafval, waaronder folies en plastic hoezen, in onze speciaal ontwikkelde CircularBag. Wij halen dit op, het recyclingbedrijf maakt er nieuwe grondstof van, die wij vervolgens weer gebruiken voor nieuwe producten, zoals onze PowerSterko-afvalzakken en CircularBags.”

Samenwerken

Het belang van een eenvoudig en toegankelijk proces is voor Paardekooper ook een reden om zich in eerste instantie te richten op bedrijven met een distributiecentrum waar veel plastic bedrijfsafval is. Bijvoorbeeld door het gebruik van wikkelfolie. Het bedrijf kijkt ook naar toepassingen in andere branches, maar omdat het een nieuw werkproces betreft, kiezen ze erbewust voor om de stromen langzaam op te bouwen. Uiteraard staat Paardekooper open voor samenwerkingen op dit gebied.

Lees meer: