5 nieuwe e-learnings ongewenst gedrag

5 nieuwe e-learnings ongewenst gedrag

Ongewenst gedrag op de werkvloer mag niet. In de schoonmaakbranche gebruiken we daarom een Gedragscode Ongewenste omgangsvormen. Hierin staat dat je er op kunt vertrouwen dat iedere uiting van ongewenst gedrag wordt aangepakt. Iedere klacht krijgt onmiddellijk aandacht. Om leidinggevenden in de branche te leren ongewenst gedrag te herkennen, voorkomen en verminderen heeft de RAS 5 nieuwe e-learnings ontwikkeld die daarbij kunnen helpen.

Pesten, agressie, discriminatie en (seksuele) intimidatie horen niet thuis op de werkvloer. Als leidinggevende heb je een belangrijke rol in het signaleren en aanpakken van ongewenst gedrag. Op die manier kun je bijdragen aan een prettige en veilige werkomgeving voor collega’s.

Nieuwe e-learnings

In dat kader heeft de RAS vijf nieuwe e-learnings over ongewenst gedrag gemaakt. De raad adviseert om deze binnen je organisatie te delen, zodat iedereen ze kan volgen.

  1. Hoe goed ben jij in het herkennen van ongewenst gedrag?
  2. Wat is ongewenst gedrag?
  3. Het herkennen en signaleren van ongewenst gedrag
  4. Wat kan je doen om ongewenst gedrag te voorkomen of verhelpen?
  5. Verdieping: aspecten van ongewenst gedrag

Je vindt de e-learnings op de website van de RAS >>

Lees meer:

ISSA lanceert ISSA Emerging Leaders Awards 2024

ISSA lanceert ISSA Emerging Leaders Awards 2024

Het awardsprogramma is ontworpen om de slimste jonge talenten uit de hele keten van de schoonmaakindustrie te erkennen. Of ze nu werken bij fabrikanten, groothandelaren, distributeurs of schoonmaakbedrijven. Iedereen die bewezen heeft een goed leider te zijn in het vakgebied.

Wat kunnen werkgevers leren van het rapport-Van Rijn?

Wat kunnen werkgevers leren van het rapport-Van Rijn?

De commissie-Van Rijn heeft de risicofactoren onderzocht voor het ontstaan van grensoverschrijdend gedrag in de mediawereld. Maar kenmerken van die mediawereld, zoals het werken onder strakke deadlines en een focus op het leveren van topkwaliteit, vinden we in veel meer sectoren. De aanbevelingen van de commissie kunnen dan ook breder van nut zijn.

Blog Roy Boomkamp: "Persoonlijke aandacht en werkgeluk vind ik ontzettend belangrijk"

Blog Roy Boomkamp: "Persoonlijke aandacht en werkgeluk vind ik ontzettend belangrijk"

Als geboren Twentenaar brengt operationeel manager bij CSU Roy Boomkamp 'noaberschap' naar de regio Amsterdam. En dat betekent: goed voor elkaar zorgen. "Als mijn collega het koud heeft, regel ik een trui." Hij verhaalt over een dag op zijn werk in zijn blog op de website van CSU.

CSU houdt MeewerkWeek: het kantoor uit, de werkvloer op

CSU houdt MeewerkWeek: het kantoor uit, de werkvloer op

Bij CSU staat deze week in het teken van de CSU MeewerkWerk. En dat betekent dat collega's van kantoor hun mouwen opstropen, een groene polo aantrekken en meewerken op de werkvloer. Het initiatief wordt binnen het bedrijf een warm hart toegedragen. Nadat voor collega Maarten de eerste werkdag erop zit, reageert hij: "Erg leuk om te doen en respect voor mijn collega's. Het is hard werken, maar het resultaat mag er zijn."