Kijktip: Rondetafel duurzaamheid in de keten

Kijktip: Rondetafel duurzaamheid in de keten

De Interclean ligt inmiddels alweer een maand achter ons. Op de woensdag van de grootste schoonmaakvakbeurs van de wereld vond de rondetafel over duurzaamheid in de hele keten van Alpheios en Service Management plaats. Heb je de sessie gemist? Je kijkt hem nu terug!

"We kunnen samen met diverse partners uit de supply chain terugkijken op een succesvolle ronde tafel sessie over duurzaamheid. En jij kunt deze sessie ook terugkijken, want hij staat inmiddels op Youtube!", kopt Alpheios. Een mooie kijktip voor iederenn in de schoonmaak en facility branche die te maken krijgt met duurzaamheid in de bedrijfsvoering.

Rondetafel duurzaamheid in de keten

Hoe je in de keten moet samenwerken om duurzaam of zelfs circulair te worden, leerden we tijdens een ronde tafel bijeenkomst van Alpheios en Service Management. Hoofdredacteur Ronald Bruins ging het gesprek aan met Pieter Janssen, Projectmanager Impact bij Alpheios. Hij benadrukte het belang van samen optrekken, waarbij er talloze hordes te nemen zijn. Zoals het goed recyclen van plastic flacons met schoonmaakmiddelen. Hoe krijg je deze zo schoon dat deze hergebruikt kunnen worden?

Janssen had zijn hele supply chain uitgenodigd. Miriam Malocho, Product Development Lead Nonwoven bij Berry Global, vertelde over de moeite die zij hadden gedaan om tot een microvezeldoek van 100 procent gerecycled materiaal te komen. Frans Beckers, eigenaar bij Cirmar, vertelde over het belang van materiaalpaspoorten en hoe ver je de keten in moet gaan om je duurzaamheidsinformatie te valideren. Katja Barendrecht, Client Director Major Accounts bij schoonmaakbedrijf Vebego Cleaning Services, bracht haar enthousiasme over naar haar opdrachtgevers die steeds vaker duurzame eisen stellen. Als laatste Roy van der Heijden, Business Analist bij Van der Heijden Transport, over, gek genoeg, het reduceren van transportbewegingen. Dat betekent weliswaar dat de transporteur minder verdient, maar het is wel beter voor het milieu.