Afvalheffing knalt omhoog door lachgascilinders

Afvalheffing knalt omhoog door lachgascilinders

Inwoners van grote steden draaien op voor de miljoenenschade aan afvalovens door ontploffende lachgascilinders. Gemeenten berekenen de extra kosten via de afvalstoffenheffing door aan de burger, meldt De Telegraaf.

Vooral in grote gemeenten belanden veel lachgascilinders in het afval. De gemeente Haarlemmermeer bijvoorbeeld verwacht een verdubbeling van de kosten voor de verwerking van restafval naar twee miljoen euro. Dat betekent dat de inwoners volgend jaar 'enkele tientjes' extra afvalstoffenheffing moeten betalen, bevestigt een woordvoerder van Haarlemmermeer.

Tientje meer

Gemiddeld stijgt de afvalstoffenheffing mogelijk met vijf tot tien euro door de ellende met lachgascilinders, schat brancheorganisatie Vereniging Afvalbedrijven.

Lees meer:

CNV schort acties vroegpensioen op, FNV vraagt leden

CNV schort acties vroegpensioen op, FNV vraagt leden

Vakbond CNV heeft vrijdag aangekondigd de geplande acties rond de vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen op te schorten. Eenzelfde besluit hangt ook in de lucht bij FNV. Die bond is daarover vrijdagavond in gesprek gegaan met de zogeheten stakingsraad, waarin afgevaardigde stakingsleiders zitten. Zij beslissen of "het overleg voldoende vertrouwen biedt om nieuwe stakingen op te schorten tot 1 december", liet een woordvoerder weten.

Minister: eerste gesprek gevoerd met bonden over vroegpensioen

Minister: eerste gesprek gevoerd met bonden over vroegpensioen

Minister Eddy van Hijum heeft een eerste gesprek gevoerd met de vakbonden over een vroegpensioenregeling voor mensen met zware beroepen, bevestigt de bewindsman. Ruim een week geleden kondigde Van Hijum aan dat hij weer om tafel zou gaan met vakbonden en werkgevers, maar vakbond FNV reageerde daarop eerst een verkennend gesprek te willen voeren.

Nederlanders krijgen recht om foutje te maken bij aanvraag sociale regelingen

Nederlanders krijgen recht om foutje te maken bij aanvraag sociale...

Mensen moeten een klein foutje kunnen maken bij het aanvragen van sociale regelingen. Dat vindt minister Eddy van Hijum (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Nu zijn de regels te streng, waardoor mensen soms hard gestraft worden vanwege een vergissing.

FNV houdt slag om de arm over gesprekken vroegpensioen

FNV houdt slag om de arm over gesprekken vroegpensioen

FNV houdt een slag om de arm over de aanstaande gesprekken met het ministerie van Sociale Zaken over een vroegpensioen voor mensen met zwaar werk. Minister Eddy van Hijum zei met de bonden om tafel te gaan om formeel te onderhandelen over een nieuwe regeling. Maar FNV herhaalt dat er eerst verkennende gesprekken nodig zijn om te bepalen of "voorstellen serieus worden behandeld" door het ministerie. In de tussentijd worden acties die in oktober gepland stonden niet opgeschort.