Rising Star: Eske van Galen

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Ditmaal aandacht voor Eske van Galen (29).

Opleiding

HBO Facility Management aan de Haagse Hogeschool.

Ik ben

Projectmanager huisvesting bij FGB Facility Group.

Mijn werk bestaat uit

Het van A tot Z begeleiden van huisvestingsprojecten. Dit varieert van het opstellen van een huisvestingsplan of advies bij werkplekconcepten, tot het coördineren van verbouwingen, verhuizingen en ontmantelingen.

Belangrijkste FM-trend?

Binnen huisvestingsprojecten wordt steeds vaker bewust gekozen voor duurzame- en circulaire producten. Bedrijven zijn bereid om meer te investeren en zien de voordelen op lange termijn.

Binnen huisvestingsprojecten wordt steeds vaker bewust gekozen voor duurzame- en circulaire producten

Over 5 jaar ben ik:

Projectmanager van een groot facilitair huisvestingsteam waarbij we samenwerken aan grootschalige huisvestingsvraagstukken.

Grootste verbazing tot nu toe?

Klanten worden te vaak beïnvloed door architecten bij het maken van ontwerpkeuzes door mooie impressietekeningen. Esthetiek is voor een architect ontzettend belangrijk, echter wanneer aan de functionaliteit wordt voorbij gegaan kan dit grote gevolgen hebben voor de exploitatiekosten. De impact hiervan wordt vaak onderschat.

Grootste succes tot nu toe?

Ik vind het lastig om één succes te noemen, maar als een project is opgeleverd (binnen tijd / budget) en de bewoners trots en tevreden zijn met het resultaat, maakt mijn hart altijd een sprongetje.

Favoriete app of gadget?

Whatsapp, dat klinkt misschien gek maar ik gebruik het zakelijk ontzettend veel.

Wat zou je graag beter kunnen?

Sommige zaken meer op zijn beloop laten, want niet alles hoeft (tot in detail) te worden geregeld of gestuurd.

Laatst gelezen managementboek?

Dat is ‘De one minute manager en de apenrots’. Dit boek heeft mij geholpen om kritischer te luisteren, even de tijd te nemen om na te gaan of ik (mede)verantwoordelijk ben voor het vraagstuk en hierna pas een reactie te geven.

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. Iemand aanmelden kan via gerarddessing@vakmedianet.nl.

Volg Facto op LinkedIn