Rising Star Chelsea Noordermeer (Contrast): 'Storytelling wordt steeds belangrijker'
Maak kennis met Rising Star Chelsea Noordermeer, hospitality consultant bij Contrast. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft zij?

Maak kennis met Rising Star Chelsea Noordermeer, hospitality consultant bij Contrast. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft zij?

Na een ingrijpende verbouwing van meer dan vijf jaar is begin januari het gerenoveerde hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank in gebruik genomen. Onder meer de samenwerking in het One Service Team tussen eigen medewerkers en externe dienstverleners moet zorgen voor optimale dienstverlening aan medewerkers, gasten en bezoekers. Een gesprek met Frank van Herpen, afdelingshoofd Facilitair Management.

Gastvrijheid is cruciaal in de werkomgeving. We vroegen wetenschapper Sitskoorn eerder naar de belangrijkste zaken om dat voor elkaar te krijgen. Hoe prikkel je het brein op de juiste manier? De expert legt dit uit aan de hand van het SCARF-model.

Wat leert FM van de Horecava? Hospitality in allerlei soorten en maten geldt niet alleen voor de horeca, maar zeker ook voor de werkomgeving. Wat moet je doen om de eindgebruiker te verrassen? Het symposium 'Hospitality NXT' bood hiervoor de nodige aanknopingspunten.

Maak kennis met Rising Star Eline Pot, Facilitair & Hospitality adviseur bij Homestudios, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep. Wat voor werk doet zij, wat drijft haar en welke ambities heeft ze?

In de Spotlight-rubriek geven facility professionals hun toekomstvisie op FM, delen ze verschillende ervaringen en geven ze een kijkje in hun privéleven. Deze keer Merijn de Launay, Director F&B bij D&B The Facility Group.

Het kleurgebruik in de werkomgeving kan invloed hebben op de productiviteit, stemming en de sfeer. Met het juiste gebruik van kleur en kleurcombinaties, worden deze effecten zelfs versterkt. Hoe pas je het wetenschappelijke effect van kleur toe op kantoor?

Bij ASML wordt veel aandacht besteed aan het creëren van een thuisgevoel als onderdeel van een optimale workplace experience. Marcel Boltjes en zijn collega Iwan de Kluys vertellen in een interview over de opzet en het belang van die Welcome Culture. 'We moeten onze verschillen niet als een probleem zien. Nee, we moeten ze juist vieren en ze als kans zien om te innoveren.

De afgelopen jaren is de hospitalitysector meer divers, verfijnd en interessanter geworden. Succesvolle horecaconcepten worden regelmatig ook gebruikt voor de inrichting van bedrijfsrestaurants. Welke trends voor 2024 zijn daarvoor geschikt?

Met gastvrijheid kun je als bedrijf echt verschil maken. Het maakt dat mensen zich gehoord en gezien voelen. Neurowetenschapper Prof. Dr. Margriet Sitskoorn, en psycholoog Drs. Antoine Defesche laten hun licht schijnen op dit onderwerp. Wat is gastvrijheid, hoe bereik je het en wat is de impact?