Rising Star Iris Versloot is verbaasd over hoe weinig vrouwen er in vastgoed werken

Rising Star Iris Versloot is verbaasd over hoe weinig vrouwen er in vastgoed werken

In deze rubriek komt jong talent aan het woord over carrière, ambities en hun ervaringen tot nu toe. Deze week aandacht voor Iris Versloot (25), Specialist Vastgoed bij HTM Personenvervoer.

Opleiding:

HBO Facility Management (Haagse Hogeschool) met een NeVaP-certificaat. Naast mijn studie heb ik ook deelgenomen aan het Honoursprogramma en World Class The Hague.

Mijn werk bestaat uit:

Mijn werk is heel divers. Zo houd ik me bezig met projecten zoals grote verhuizingen, verbouwingen en nieuwbouw. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om te werken aan vastgoedinnovaties, verduurzamingen en het inrichten van nieuwe processen.


"Door Covid-19 is deze gebruikersbehoefte sterk aan het veranderen"


Wat is voor jou in je werk in de huidige coronatijd de grootste uitdaging?

Voorspellen wat de toekomstige vraag naar vastgoed zal zijn. Momenteel vertegenwoordig ik HTM in een nieuwbouwproject. Hierbij is aan mij de taak om tijdens de ontwerpfases (SO-VO-DO) de gebruikersbehoefte mee te nemen. Door Covid-19 is deze gebruikersbehoefte sterk aan het veranderen.

Belangrijkste FM-trend?

De belangrijkste FM-trend is de integratie tussen verschillende afdelingen. De toenemende samenwerking tussen afdelingen zoals ICT, soft service, hard service en uiteraard de core business wordt steeds belangrijker. Door het beter afstemmen van de verschillende diensten zal de efficiency verhogen.


Hé facilitaire innovator, creatieve geest, verbinder of wereldverbeteraar...

De wereld staat niet stil, dat hebben wij de afgelopen tijd wel geleerd. Alleen de meest innovatieve en moedige professionals zullen vooropgaan in verandering en kansen benutten. Ben jij dé gamechanger?

Facility Matters is dé plek om je te ontwikkelen tot gamechanger. Na 2 succesvolle, fysieke edities kiezen we dit jaar voor een digitaal programma.
Meer informatie >>


Over 5 jaar ben ik…

Hopelijk nog steeds in een positie waar ik mezelf kan blijven uitdagen en heb ik samen met het project- en bouwteam een groot vastgoedproject gerealiseerd, namelijk het nieuwbouwproject.

Grootste verbazing tot nu toe?

Binnen mijn werk verbaast het mij nog steeds hoe weinig vrouwen er in de vastgoedbranche werken. En als groter geheel verbaast het mij hoe weinig vrouwen er in techniek werken. Van alle mensen die werken in de techniek in Nederland, is slechts 13 procent vrouw (bron: FME). Het is een van de weinige lijstjes waar Nederland helemaal onderaan bungelt.

Grootste succes tot nu toe?

In de afgelopen jaren heb ik een groot netwerk opgebouwd doordat ik voor verschillende bedrijven opdrachten heb uitgevoerd. Daarnaast heb ik de kans gekregen om een presentatie te geven op de Vakbeurs Facilitair en heb ik deelgenomen aan de herontwikkeling van de NEN 8021.

Favoriete app of gadget?

Drones. Door de manier waarop zij dingen kunnen meten wat voorheen niet kon, zoals defecten in zonnepanelen en de staat van het onderhoud onder een brug, etc.

Wie is jouw grootste inspiratiebron en waarom?

Elon Musk, vanwege de manier waarop hij risico’s durft te nemen en hij kansen ziet waar anderen huiverig zijn om zich in een nieuw avontuur te storten.

Wat zou je graag beter kunnen?

Ik ben nieuwsgierig en leergierig en wil daardoor bij veel betrokken zijn en alles weten. Ik zal meer dingen los moeten laten en op de juiste dingen nee zeggen.


"Naast boeken haal ik de laatste tijd vaak informatie uit online-bijeenkomsten"


Laatst gelezen managementboek?

Naast boeken haal ik de laatste tijd vaak informatie uit online-bijeenkomsten, georganiseerd door onder andere CBRE, NeVaP en Railforum.

Lees ook:

Rising Stars: een overzicht van de eerste helft van 2020
Rising Star Pim Boderie verwacht volledige integratie van HR, IT en FM
Zo laat je facilitaire dienstverleners effectief samenwerken
Zo maak je een strategisch huisvestingsplan