Rising Stars: een overzicht van de eerste helft van 2020

Rising Stars: een overzicht van de eerste helft van 2020

In de rubriek Rising Star komt jong talent aan het woord over carrière en ambities. In de eerste helft van 2020 hebben we al een aantal mooie portretten gemaakt van Rising Stars binnen de facility branche.

Ben je benieuwd naar de toekomstvisie, lessons learned en de lijfspreuken van young FM'ers? In dit overzicht lees je meer over Linda de Bruijn, Pim Leusink, Raf Beelen, Pleun Retera, Nadine Zwinkels, Pim Boderie, Patrick Sneijder, Maryse Mertens, Rashida Florijn, Linde Oostinga, Maarten Huikeshoven en Raynor Celestina.


Linda de Bruijn (29)

Ik ben: Product Owner iBASX bij Heyday Facility Management

Belangrijkste FM-trend? Data in FM. In veel andere vakgebieden wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van data om processen te verbeteren en optimalisatieslagen te maken. Binnen FM staat data-analyse nog in de kinderschoenen, klanten weten vaak niet dat het ze heel veel kan opleveren.

Lees meer over Linda >>


Pim Leusink (33)

Ik ben: Senior Sales consultant bij Facilicom Solutions – Management & Advies.

Grootste verbazing tot nu toe? Dat ik door mijn rol binnen Facilicom pas ervaar, hoe ontzettend belangrijk een goed ingericht facilitair proces voor bedrijven is.

Lees meer over Pim >>


Raf Beelen (27)

Ik ben: Commercieel adviseur voor business unit Zuid bij CSU. Ook zit ik in het kernteam van Young CSU/Tzorg.

Laatst gelezen managementboek?Omringd door Idioten’ van Thomas Erikson. Er wordt wel eens gezegd: communicatie is de sleutel tot succes. Maar om goed met elkaar te communiceren, moet je inzicht hebben in het gedrag van de ander, maar ook van jezelf.

Lees meer over Raf >>


Pleun ReteraPleun Retera (27)

Ik ben: Salesmanager bij BeSense.

Grootste verbazing tot nu toe? Dat men denkt dat ze met het plaatsen van sensoren een smart building hebben. Het creëren van een smart building begint pas bij het plaatsen van sensoren. Het aan de slag gaan met de data is veel belangrijker!

Lees meer over Pleun >>


Nadine Zwinkels (27)

Ik ben: Adviseur organisatieontwikkeling Facilitair Bedrijf bij het Shared Service Center van de Dienst Justitiële Inrichtingen, voor de implementatie van de NEN-ISO 41001.

Belangrijkste FM-trend? Als FM-afdeling je toegevoegde waarde laten zien aan het primaire proces van de klant, dat is ook echt het idee achter de NEN-ISO 41001.

Lees meer over Nadine >>


Pim Boderie (26)

Ik ben: Interim-Manager bij Hospitality Group.

Wat is voor jou in je werk in de huidige coronatijd de grootste uitdaging? Affiniteit en verbinding op afstand creëren met de organisaties en medewerkers/ collega’s. Als Interim-Manager vind ik het belangrijk om bij binnenkomst de organisatie snel te leren kennen. Daar is nu meer inspanning en creativiteit voor nodig.

Lees meer over Pim >>


Patrick Sneijder (29)

Ik ben: Facility Manager bij Cargill namens Yask Facility Management.

Belangrijkste FM-trend? Big Data. Meten is weten. Dus hoe meer data we hebben, hoe beter we daarop in kunnen spelen. De maatschappij wordt steeds kritischer, hiermee dus ook onze eindgebruikers. Het wordt steeds belangrijker om te weten wat zij nu echt belangrijk vinden. Deze data gaat ons helpen om daar proactief nog beter op in te spelen.

Lees meer over Patrick >>


Maryse Mertens (23)

Ik ben: Facility Coördinator bij TOPdesk.

Favoriete app of gadget? NFC Stickers. Deze stickers zijn gekoppeld aan ons systeem voor toegangspassen. Ze kunnen op reserveerbare middelen worden geplakt, zoals een telefoonoplader. Zo weet je altijd bij welke medewerker de middelen zijn, zonder handmatige registratie.

Lees meer over Maryse >>


Rashida Florijn (31)

Ik ben: Space Planner bij Sodexo.

Grootste verbazing tot nu toe? Dat als het op duurzaamheid en circulariteit aankomt, iedereen er wat van vindt en mee wil doen. Maar als mensen zelf gewoontes moeten aanpassen, dan blijkt dat dat soms toch wel gevoelig kan liggen.

Lees meer over Rashida >>


Linde Oostinga (25)

Ik ben: Workplace Consultant bij WorkWire.

Over 5 jaar ben ik… Veel kennis en ervaring als consultant rijker! Een precieze stip op de horizon heb ik niet, het belangrijkste vind ik dat ik plezier heb in de dingen die ik doe en dat ik me ontwikkel.

Lees meer over Linde >>


Maarten Huikeshoven (31)

Ik ben: Voor D&B The Facility Group werkzaam als Deputy Facility Manager bij Vattenfall.

Mijn werk bestaat uit: Samen met het team ben ik verantwoordelijk voor aansturing van de single service suppliers bij Vattenfall. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het managen van 7 locaties, de huisvesting op het hoofdkantoor en de aansturing van de servicedesk.

Lees meer over Maarten >>


Raynor Celestina (30)

Ik ben: Facilities Management Consultant bij Aqualectra Utility – Curacao Water and Power.

Grootste verbazing tot nu toe? Dat iedereen altijd klaar is om een mening of advies te geven of om de “Nieuwste trends” toe te passen binnen een kantooromgeving, maar zodra dit geïmplementeerd zou worden, het toch lastig vinden om te veranderen.

Lees meer over Raynor >>