Schone lucht op de werkvloer: is dit taak voor facility?

Als werkgever wil je er natuurlijk voor zorgen dat mensen zich prettig, maar ook veilig voelen om weer naar het werk te gaan. Naast de standaardmaatregelen voelen mensen zich veiliger als er ook aandacht wordt besteed aan schone lucht  – zo blijkt uit onderzoek.

Schone lucht FellowesHet coronavirus heeft ons bewust gemaakt van het belang van schone lucht. Virusdeeltjes verspreiden zich namelijk ook over grote afstanden door de lucht. 96% van de werkende Nederlanders vindt het de verantwoordelijkheid van de werkgever om te zorgen dat de lucht in het pand zo schoon mogelijk is. Het installeren van een goed ventilatiesysteem is een belangrijke eerste stap en het belang hiervan wordt nu ook erkend door het kabinet.

Dit zorgt er echter niet voor dat het aantal vervuilde deeltjes ook daadwerkelijk uit de lucht worden verwijderd. Hiervoor is een luchtreiniger een ideaal hulpmiddel. Uit eerder genoemd onderzoek blijkt dat meer dan de helft zelfs vindt dat een luchtreiniger die bacteriën en virussen filtert verplicht zou moeten zijn voor elke binnenruimte.

Het houdt niet op bij virussen..Schone lucht Fellowes

De gemiddelde persoon ademt 10.800 liter lucht in per dag en brengt 90% van de tijd door in binnenruimtes. Die zijn vaak tot vijf keer meer vervuild zijn dan buitenruimtes. Naast virusdeeltjes zweven er ook bacteriën, allergenen, vieze geurtjes of chemische stoffen in de lucht. Een luchtreiniger met een HEPA-filter verwijdert 99.97% van alle deze verontreinigingen en laat alleen schone lucht achter.

De voordelen van schone lucht

Naast het beschermen van jezelf en collega´s op het werk, zorgt schone lucht ook voor minder ziekteverzuim en verhoogde productiviteit. Schone lucht draagt hiermee ook bij aan hoe goed we ons werk kunnen doen. En een fijne omgeving zorgt voor tevreden medewerkers.

Het Aeramax® Professional 4-fasen filteringsproces van Fellowes gebruikt bewezen methoden om effectief de lucht te reinigen, waaronder HEPA-filtratie. Het apparaat is zelfs 99.99% effectief tegen het coronavirus, zo blijkt uit onafhankelijke tests. Het is de enige luchtreiniger die automatisch reageert op bezettingsgraad en luchtkwaliteitsniveaus en toont wanneer de lucht schoon is. Een schone en veilige werkplek voor jou en je collega’s.

Dit artikel is gesponsord door Fellowes Brands