HFC en Colliers bundelen krachten: 'De kantoorbezoeker behandelen als hotelgast' 

HFC en Colliers bundelen krachten: 'De kantoorbezoeker behandelen als hotelgast' 
De ondertekening van het partnership door Dirk Bakker (Colliers) en Kimberley Roersma (HFC). Staand v.l.n.r. Stijn von der Fuhr (HFC), Bas Ambachtsheer en Joost Vooijs (beiden Colliers).

Waarom zien we het commerciële kantoor niet veel meer als een hotel? Een plek waar het draait om de gast. Waar het voelt als thuis, waar je hartelijk welkom wordt geheten, waar de catering aandacht heeft voor gezond en vers en waar het fris en schoon is? In deze visie vinden Hotel Facility Concepts (HFC) en Colliers elkaar. Samen gaan ze voor een 5-jarig partnership waarmee ze gaan bewijzen dat het anders kan én moet in de vastgoedwereld.

"We kijken beide met een ondernemende blik op de wereld", legt Bas Ambachtsheer, CTO bij Colliers, wereldwijd leider in vastgoeddiensten en beleggingsbeheer, uit. "We zien dat de kantoorwereld verandert, de coronacrisis heeft dit des te meer versterkt. We zijn veel meer hybride gaan werken. Veel werkgevers, kantooreigenaren en –huurders worstelen hier echter mee. Want hoe deel je de werkweek in? Welke afspraken maak je met elkaar? Voor welke werkzaamheden kom je naar kantoor, wanneer werk je liever thuis?

Commercieel vastgoed hoort hospitality uit te ademen”

Zo gewoon als flexibiliteit en gastvrijheid is in de hotelwereld waar men gewend is aan een wisselende bezetting, zo traditioneel is de vastgoedwereld. En daar willen wij verandering in brengen: commercieel vastgoed hoort hospitality uit te ademen."  

Slimme partners

Om deze verandering in gang te zetten, tekenen Colliers en HFC voor een 5-jarig strategisch partnership. Want partnership is cruciaal om tot innovatieve oplossingen en antwoorden te komen. Bas: "Als CTO houd ik mij bezig met vernieuwingen binnen Colliers. Hiervoor hebben we diverse programma’s opgesteld, waaronder het preferred supplier-programma. Binnen dit programma willen we met slimme partners zorgdragen dat onze gebouwen en huurders beter bediend worden. Wij willen onze huurders naar een hogere tevredenheid brengen, HFC heeft jarenlange ervaring in de hotelwereld. En precies op dat punt, de hospitality, kruisen onze wegen elkaar en is onze samenwerking als vanzelfsprekend ontstaan." 

Lef hebben 

Beide partijen hebben de drive om het voor de eindgebruiker/huurder beter te maken. Dat is niet het enige dat hen bindt volgens Pancras Evers, algemeen directeur HFC. "We zien dat het anders kan en moet en durven die stap ook te nemen. Onze ervaring in de hotelwereld willen we overbrengen naar de kantoorwereld, want het kantoor wordt steeds meer een ontmoetingsplek waar men als gast ontvangen wil worden. Dat is precies waar we waarde kunnen toevoegen aan onze opdrachtgevers. Colliers zoekt een partner met een andere blik en die meedenkt, wij zochten een opdrachtgever die anders denkt." 

Kantoor als hotel 

Om het voor de eindgebruiker/huurder beter te maken, is het volgens beide partijen essentieel dat de bezoeker gezien en behandeld wordt als een gast. Bas: "We spreken dan ook niet meer over huurder, bezoeker of eindgebruiker, maar praten vanaf nu alleen maar over gasten. Commercieel vastgoed benaderen we als een hotel waar het draait om de gast, een totaalbeleving en waar verwachtingen overtroffen worden." 

Dit artikel is gesponsord door Hotel Facility Concepts.