Facto
Facto
Beter recyclen hoeft geen vermogen te kosten

Beter recyclen hoeft geen vermogen te kosten

Bij aankoopbeslissingen kijken consumenten steeds vaker naar hoe duurzaam een merk is. En aangezien 88% van de consumenten wil dat merken hen helpen duurzamer te worden, wordt het steeds lastiger om aan de klantverwachtingen te voldoen.

Beter recyclen hoeft geen vermogen te kosten

Afvalsystemen met meerdere afvalstromen zijn de ultieme oplossing voor een duurzame en schone omgeving. Hiermee kunnen mensen hun omgeving schoon en afvalvrij houden en kunnen bedrijven de recycling in hun gebouwen verbeteren.
Het kostenplaatje vormt echter vaak een obstakel. Bedrijven die hun recyclingprestaties willen verbeteren, geloven vaak in de misvatting dat dit geld kost, terwijl beter recyclen in werkelijkheid juist geld kan besparen.

Casestudy: DPD ziet kosten 27% dalen

Met kostenbesparingen van 27% doordat afval niet bij het restafval terechtkomt, is DPD – een van de grootste pakketbezorgers in Europa – op weg om zijn investering in nieuwe recyclingstationsbinnen een jaar terug te verdienen.

De recyclingefficiëntie is bovendien gestegen tot meer dan 90% op locaties waar de stations zijn geïnstalleerd. Hiermee maakt het bezorgbedrijf zowel financieel als milieutechnisch het verschil in zijn streven om de ‘duurzaamste bezorgonderneming’ ter wereld te worden.
Met behulp van de gratis online toolvan Rubbermaid Commercial Products (RCP) kon DPD snel in kaart brengen welke financiële en milieutechnische voordelen het kon realiseren door recyclingstations op zijn depots te introduceren. Hiervoor heeft het bezorgbedrijf niet alleen samengewerkt met RCP, maar ook met Lyreco, de internationale distributeur van producten en diensten voor werkplekken.

Het team bepaalde gezamenlijk de locaties waar recyclen en afval de meeste problemen opleverden en waar de naleving van DPD’s recyclingprocedures te wensen overliet. Bezoeken aan deze locaties bevestigden dat de overstap naar effectievere recycling-
stations een grote impact zou hebben.

Halve ton minder bij restafval

In het eerste jaar verbeterde DPD zijn recyclingpercentage met 48% op zes grote vestigingen. Op de locaties waar ze zijn geplaatst, houden de SlimJim® recyclingstations van RCP maandelijks gemiddeld een halve ton afval uit het restafval. Zodra het recyclingsysteem op elke DPD-locatie is geplaatst, zal er jaarlijks 500 ton afval worden omgeleid naar de circulaire economie in plaats van dat het bij het restafval terechtkomt.

Besparen door beter te recyclen

De mogelijke financiële en milieutechnische voordelen die DPD kon realiseren door zijn recyclingprocessen te verbeteren, zijn in kaart gebracht met behulp van Love Recycling, de gratis online inspectietool van RCP.
In de online tool worden zes eenvoudige vragen gesteld. Binnen 90 seconden kan men zo ontdekken hoeveel geld en afval er
bespaard kan worden.
Dankzij deze tool kunnen bedrijven dus hun recyclingprocessen verbeteren, aanzienlijke kostenbesparingen realiseren, hun imago versterken én een bijdrage leveren aan het milieu.

Dit artikel is gesponsord door Rubbermaid Commercial Products.