Compass Group behaalt tweede trede op PSO-ladder

Compass Group behaalt tweede trede op PSO-ladder

PSO-bestuurder Yuri Starrenburg heeft het certificaat voor PSO-trede 2 aan HR Directeur Jaques Hulster van Compass Group Nederland overhandigd. Tijdens deze feestelijke uitreiking werd gevierd dat Compass Group - dat werk biedt aan bijna 4,500 personen - bovengemiddeld veel werk faciliteert voor personen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Volg Service Management op LinkedIn:

Afspiegeling van de maatschappij

“Compass Group wil een afspiegeling zijn van de maatschappij en daarom bijdragen aan het gemeenschappelijke doel van het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt personeelsmanager Nicole Moes. “Juist deze mensen krijgen binnen onze organisatie de kans om zichzelf te ontplooien en te leren op een fijne werkplek. Wij bieden daarom op verschillende locaties opleidingsplaatsen, werkervaringsplaatsen en banen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier doen zij, in samenwerking met een buddy, ervaring op en leren hoe het is om in een team te werken.”


LEES OOK: Stappenplan naar inclusief ondernemen


Door dit beleid zijn werkplekken gecreëerd voor een bovengemiddeld aantal personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Uit de onafhankelijke toetsing is tevens gebleken dat dit op een kwalitatief goede wijze gebeurt. “Ik ben Eurest dankbaar dat ze mij, ondanks dat ik wat drukker ben, de kans hebben gegeven om aan het werk te gaan”, vertelt cateringmedewerker Eva Rietveld. “Ook vind ik het fijn dat ik in mijn functie mijn creativiteit kwijt kan door heerlijke, mooi belegde broodjes te maken.”

Social Return onder de aandacht

Naast het (h)erkennen van de sociaalmaatschappelijke bijdrage die Compass op deze manier levert, vervult de PSO-certificering ook een meer praktische rol. “Social Return is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvisie”, zegt Moes. “We zijn trots op wat we hierin kunnen betekenen en wat we tot dusver bereikt hebben. Om dit aspect van onze organisatie meer onder de aandacht te brengen, wilden we dit kunnen aantonen door officieel gecertificeerd te worden met een landelijk keurmerk: de PSO-ladder. Met het behalen van dit keurmerk kunnen wij onze opdrachtgevers duidelijk maken dat wij een organisatie zijn die sociaal ondernemen (h)erkent. Daarbij is het een mooi pluspunt dat onze certificering indirect bijdraagt aan de PSO-certificering van onze klanten.”


LEES OOK: 1 op de 3 schoonmaakondernemers vindt regels rondom social return complex